Olin aktiivivapaalla ja jotta voisin nauttia päivästä täysin siemauksin, lähdin heti auringon noustua koirien kanssa pitkälle metsäkävelylle. Tällä kertaa Veera aiheutti härdellin! Menomatkalla metsässä pissahätä yllätti minut ja päätin kipaista hieman polulta sivulle oloani helpottamaan. Kuinkas ollakaan Veera pääsi kuitenkin katoamaan tuon minuutin aikana. Huutelin sitä, haukutin Uldaa ja juoksentelin polkua edes takaisin. Reilun 15 min kuluttua polkua tuli vastaan mies rotweilerin kanssa ja kertoi, että sheltti oli pinkonut hyvin määrätietoisesti eteenpäin n. 1,5km:n päässä katoamispaikastaan. Ei ollut edes vilkaissut miestä, joka oli yrittänyt kutsua sitä. Tiedosta hieman helpottuneena singahdin päinvastaiseen suuntaan ja lähdin Veeraa vastaan tuolle 3-4 km:n lenkille. Kuljettuani n. neljänneksen matkasta näinkin huojennuksekseni pikku karkulaisen. Ystävällinen koiratuttu oli ottanut sen kiinni ja oli tuomassa sitä meitä kohden. Dementti vanhuskoira! Onneksi kuitenkin niin suorasukainen, että päätti jatkaa lenkkiä tasaisesti eteenpäin ja onneksi sain vihiä, kumpaan suuntaan höpö oli lähtenyt!

Ehtoommalla kävin Uldan ja Ihkun kanssa treenaamassa Tamskin agi-kentällä. Uldalle naksuttelin maahanmenosta ja perusasennosta, seuraamisesta ja askelista. Täytyy nyt vahvistaa nimenomaan nopeaa istumista perusasentoihin! Otin jäävät peräkkäin ja ne sujuivat hyvin. Luoksetulo oli loistava. Naksuttelin merkille eri etäisyyksillä ja selvästi äänivuoto tulee kun etäisyys kasvaa. Yritin sitten etsiä optimaalisen etäisyyden, jolla mölyä ei vielä tule, ja sainkin monta onnistunutta toistoa. naksuttelin myös ruudussa olevalle lätkälle, ja tässä etäisyyden suhteen sama asia. Eli kärsivällisyyttä! Aikaahan on tuota on rakentaa. Nyt ei kannata hosua, jos haluan vaikuttaa mölinään.

Ihku otti pätkän seuraamista, joka oli hyvää. Sitten pennen ajatus herpaantui ja se lähti kiitämän kohti metsää. Huutelin sitä aikani, mutta turhaan. Sitten singahdin agilitykopin taakse piiloon, ja tämä tepsi. Pensku tuli jumalatonta vauhtia perääni, palkkasin sen siitä rättileikillä. Hyvän leikkihetken jälkeen otin muutaman kontaktiharjoitteen ja sitten siirryimme lätkälle. Namilla ja osin kiinni pitäen muutama toisto, mutta hieman sählinkiä ilmassa. Puolet onnistui hyvin, puolet hieman vähemmän.

Ulda otti kakkososuudella noutokapulan nostoa ja sivulle tuontia. Lisäksi kakeista hieman peruutusta ja istumista. Jatkossa täytyy harjoitella yhtä kakea kerrallaan. Otan taaksepäin istumisen nyt työ alle.

Ihku aloitti kakkososuuden noutokapulan kanssa pelaten. Ei pure kapulaa, kun annan kapulan sille edestä istuen tai kun saa nostaa kapulan maasta. Näiden kahden yhdistäminen aiheuttaa kuitenkin mälväämisen. Eli täytyy kasvattaa molempiin aikaa ennen niiden yhdistämistä. Muuten olin todella tyytyväinen. Leikimme taas hieman rätillä ja sain yhdistettyä rätin loistavasti lätkään. Tästä kolme tosi hyvää syöksymistä lätkälle ja palkaksi rätti. Välissä oli yksi hieman hitaampi, mutta viimeinen meni hyvin! Välissä taas leikkiä rätillä. Sain ikäänkuin vahingosa palkattua Ihkua juosten seuraamisesta. Lopuksi syötin ruoan vielä pennelle, joka tarjosi tosi hienoja ja nopeita maahanmenoja sekä sivulla että edessä. Käskysana täytyisi saada liitettyä mukaan ja sitten ajan ja etäisyyden kasvattamista.