Ihku osaa tällä erää katsekontaktin eri paikoista, istumista, makaamista ja seisomista edessä ja sivulla. Näihin myös aikaa on kasvatettu ja kestää ympäri kävelyn. Seuraaminen on alkutekijöissään, mutta perusasento kunnossa. Askelten lisäys olisi nyt tavoitteena. Luoksetulot ovat vauhdikkaita ja läheltä eteentulo onnistuu. Joskus asento on hieman vino. Noutokapula pysyy edessäistuen rauhallisesti suussa pienen ajan (3-5s), myös metallikapula (aloitin eilen...). Nostaa kapulan myös nopeasti. Ruudussa olevalle lätkälle lähetykset ovat hyvässä alussa, matkaa kasvatettava.

Kamalasti työtä takana, ja aika vaatimatonta tulosta... Mutta toisaalta koiran asenne on pääsääntöisesti tosi hyvä, välillä tosin kuplii yli, ja välillä tekee omiaan. Häiriöharjoitusten määrää pitäisi kasvattaa myös.

Nyt seuraavan kuukauden tavoitteiksi suunnittelin seuraamisen opettamista niin, että askelmäärä saadaan 40 askeleeseen. Paikkamakuu ja -istuminen myös harjoitusohjelmaan ja näissä ajan kasvattaminen n. 1-2 minuuttiin. Jäävien asentoja sivulla vahvistettava. Luoksetulossa voisin ruveta ottamaan välillä suoraan eteentulemista. Ruutuun välimatkan kasvatus ad 25m. Noudon taaksepäin ketjutuksen aloitus. Tätä täytyy vielä katsoa kirjallisuudesta. Myös tunnarin alkeita voisi alkaa kasaamaan.

Onhan siinä tavoitteita, mutta realistisesti ajatellen täysin mahdollisia.

Ja meinasi unohtua tärkein, eli Ihku saatava sisäsiistiksi. Poistin sanomalehdet sunnuntaina muuten paitsi työpäivän ajaksi. Kaksi vahinkoa, joista ensimmäinen heti juomisen jälkeen aamulla, toinen sen vuoksi, että Mikko ei vienyt penneä heti ulos tullessaan kotio. Muuten homma on sujunut tosi hyvin. jos vaikka saisin matot lattialle parin viikon kuluttua...