Ollaan me jotain treenattukin.

Uldalle otin eilen kisamaisesti. Se meni muuten aika hienosti, mutta ääntelyä esiintyy luoksetulossa, ruudussa, ohjatussa, metallissa, tunnarissa... Seuraaminen, idari ja kaket on aika bueno. Ja koissuli toimi hyvin, vaikka palkkasinkin vain kehuilla. Me ollaan menty siinä hurja askel eteenpäin! Kiitos Sari!

Nyt Uldan projektissa on meteliliikkeiden paloittelu ja takaperin ketjutus. Lisäksi opetan sen haukkumaan ja hiljenemään käskystä. Molemmista palkkaan. Ns. varmat liikkeet pidetään vain vireessä.

Ihkun suurin ongelma on nyt karkailu lenkeillä. Huh! Menee hermorakenne. Mutta minkäs penne sille voi, jos sattuu olemaan riistaviettinen... Turha sitä sen takia on vihata, vaikka aina välillä olenkin sydän syrjälläni! No tänään Ipana lähtee viikoksi hoitoon, kun menen työmatkalle. Palattuani jatkamme kuitenkin hallintaharjoituksia ja leikkimistä. Tule-käskyyn olen nyt yhdistänyt pienen pakotteen hihnalla, jotta saan vaatimukseni läpi. Muu elämä menee edelleen naksutellen. Ja jos totta puhutaan, tuota tule-käskynkään pakotetta ei yleensä tarvita. Pensku kääntyy tosi nopeasti kohti, kun kuulee vihjeen.

Kotitreeneissä olen hinkuttanut askelia ja täyskäännökset alkavatkin sujua. Vielä on kuitenkin sarkaa edessä. Kakeja alkaa tarjoilla jo varsin hyvin. Vielä istumasta seisominen menee välillä taaksepäin, mutta sekin alkaa ainakin puolessa tapauksista tulla oikein! Jesh! Myös paikkamakuu ja istuminen ovat edistyneet, aikaa minuutin molemmin puolin.

Kun tulen kotio yritän saada hetsattua Ihkun leikin ohessa luoksetuloon eteen istumaan. Samalla täytyy myös harjoitella tuota paikalla odottamista. Kun eteentulo alkaa sujua, yhdistän myös noutokapulan tähän ja huhtikuussa meidän pitäisi päästä kait jo oikeisiin noutohommiin! Ruutua jatkan kuten nyt aloitimme, eli ruokakuppi keskellä. Valkoinen pakasterasia hangessa on tosi hyvä - se ei juurikaan näy, ja siitä huolimatta Ihku kiitää suoraan keskelle ruutua. Taitava napero!