Kuukausi on ollut varsin työntäyteinen ja koirien koulutus on jäänyt vajaalle. Ihku oli jopa viikon hoidossa Parolassa, ollessani työmatkalla. Plikkakoirat olivat Minnan perheen hellässä huomassa ja Mikko huolehti Elviksen hyvinvoinnista kotosalla.

Uldan kanssa olemme siirtyneet nyt melutasolta seuraavalle! Olen haukuttanut sitä niin paljon, että se alkaa ajoittain kyllästyä, ja valitsee itse hiljaa toimimisen. Pääsääntöisesti olen siis nyt usuttanut sitä haukkumaan, jos se treeneissä alkaa haukkua itse. Aikani koiraa haukutettuani, sanon sille Shhh... Hiljaa... ja vaikenemisesti naks ja nami. Alku näyttää ihan mielenkiintoiselta ;)

Ihku alkaa olla sisätilatreeneissä todella taitava. Nyt asiat kaipaisivat jo kunnon ulkotreenejä, mutta mun aikani on ollut niin kortilla, että Mikko-raukkakin on ihan rasittunut, kun ei saa tarpeeksi huomiota... ;) Iippa on nyt oppinut tosi hyvin täyskäännökset molempiin suuntiin ja tunnarissakin on otettu aloitusaskeleet. Tunnarin suhteen syöttelen pennelle nyt nameja kapuloiden välistä, sillä ilman niitä vauhti kasvoi liiaksi, ja pensku rupesi maistelemaan kaikkia kapuloita. Kaket sujuvat lähietäisyydeltä nyt ihan bueno, tekniikka alkaa olla pennen tassussa. Ulkona luoksetulosta eteenpysähdykset venyvät välillä ohi, mutta ajatusta pysähdyksestä alkaa olla, ja muutama on onnistunut jo ihan kohtuudella. Etäisyys edessä on vain hieman väljä, tai jos istuminen on tiivistä, se menee kovan vauhdin takia vinoon. No kaikki ajallaan. Metsässä Ihkulla on nyt säännönmukaisesti pyykkinaru perässä. Se tottelee jo tosi kivasti luoksetulopyyntöä, mutta ainakin kerran lenkillä, se saa ylitsepääsemättömän haisun, jolloin narulla on ollut käyttöä! Jatkan näin varmaan siihen asti, että poitsu kypsyy ja alkaa tajuta jotain narttujen perään. Kun siitä on selvitty, uskon, että pääsemme narusta jossain kohden eroonkin.

Muuten koirat voivat kaikki hyvin. Veerakin on ollut varsin pirteä ja leikkisä. Ihku on kasvanut reilusti Uldan ohi (ehkä 1-2cm) ja se on jo tosi painava nostettaessa. Kaksi viikkoa sitten se painoi jo yli 15kg, nyt varmaan vielä enemmän. Elviksen ja Ihkun välinen sota jatkuu vielä, mutta aselevot ovat ehkä hieman pidentyneet. Sisäsiisteys etenee, mutta eilen jätkä kusaisi sänkyyn ihan yllättäen. Muutoin viikon aikana on tullut vain yksi pieni vahinko. Mutta eiköhän se tässä opi. Työpäivät ja yöt ovat olleet kuitenkin jo pitkään kuivia.