Jenny Björk veti treenit ja sain kovasti vinkkejä leikittämiseen. Ihkuhan ei suostunut leikkimään eikä edes kunnon luoksetuloon, kun kentällä oli BH-koirakoita. Ohjeeksi sain leikittää koiraa enemmän saaliilla rättiä hitaammin liikkein ja maata pitkin vetäen, ja Ihkun täytyy saada voittaa heti. Näillä ohjeistuksilla leikki alkoikin hieman luistaa, mutta kokonaisuus oli aivan kamalaa...

Sarin treenattua Troippea hieman päätin ottaa korjaussarjan. Nyt kentällä oli enää kaksi muuta koirakkoa, mutta liikaa oli sekin. Ei onnistunut luoksetulot ja leikkikin oli taas haussa. Yritin hetsata ja palkata penneä nopeaan tahtiin pelkästä kontaktista, mutta ei sekään ihan sujunut. Lyötyämme ah-niin-viisaat päämme yhteen pätimme testata totuttelua ja aikaa. Marika haki Jurrin treenaamaan ja minä vain seisoskelin Ihkun kanssa loskassa. Ajattelin, että jäädyn ennen kuin koira ottaa kontaktia, mutta sitten yllättäen Ihku rupesi tarjoamaan kontaktia, perusasentoa, seuraamista ja maahanmenoakin. Paikalle saapui jopa suojeluihmisten haukuvia laatikoita, ja siitä huolimatta Ihku jatkoi tarjoilua aivan pienen keskeytyksen jälkeen! Hyvä!

Eli jatkossa yritän käydä kentällä mahdollisimman paljon. Jos Iippa ottaa häiriötä, annan sille aikaa ja palkkaan sitten namilla, kun se itse rupeaa tarjoamaan asioita. Rauhallisemmissa treenipaikoissa jatkan leikkihetsaussysteemiä viime viikkoiseen tapaan ja leikkiä otan toki myös vaikeissa paikoissa, jos Ihku sen vain kestää. Huh! Olin jo alkuun ihan epätoivoinen, mutta taas optimismi vei voiton.

Kävimme vielä Jurrin ja Marikan kanssa lenkillä. Hieman Ihku kiusasi Jurria tutussa maastossa, mutta se rauhoittui kohtu pian otettuani sen välillä hihnaan jäähylle. ja loistavaa on myös se, että penne lopettaa nyt leikkimisen, kun kutsun sitä! Hakee namin ja kirmaa taas riehumaan :)