Kävin koirien kanssa ennen treenejä Niihamassa lenkillä. Kerran jouduin ravistamaan kolinatölkkiä Ihkulle, mutta khdella seuraavalla ryntäämisellä pelkkä käskytys riitti. Aivan loppulenkistä Iippa lähti tassut kipinöiden polulta metsään, mutta kun kutsuin sitä, se teki sliding stopin ja singahti luokseni! Taitava penne!

Otin treenien alkuun luoksetulon Sarin pitäessä pentua kiinni. Ensimmäisellä kiinni rättiin jalkojen välistä. Toisella kerralla käskin Ihkua istumaan sen syöksyessä luokseni, ja pysähdys olikin tosi nopea kuten luoksetulovauhtikin. Hieman vino tosin, mutta tässä vaiheessa into on tärkeintä. Kun vapautin Ihkun Elllta saatuun karvakaulukseen ;), se hyppäsi hieman ohi ja napsautti leukansa mun käsivarteen. Auuuh! Sattui! Mutta onneksi pensku ei huomannut... :) Otin samaan sessioon vielä kaksi noutoa. Pidin Ihkua pannasta ja Sari heitti kapulan. Nyt se syöksyi kapulan luo mukavaa vauhtia, kääntyi ja nappasi kapulan suuhunsa paluumatkalla, ja piti kapulaa mukanaan reilusti yli puolimatkan ennen kuin tiputti sen syöksyäkseen karvaan kiinni. Kaksi hyvää toistoa, minkä jälkeen penne singahti karvansa kanssa kentän toiselle puolen leikkimään. Sen jälkeen ei olisi taas millään tullut takaisin, kun huomasi, että auto kutsuu... mutta kiinnostus frisbeestä koitui pennen kohtaloksi, ja saimme aikaan onnistuneen session.

Kakkososuudella naksuttelin kontaktista , perusasennosta, muutamasta reilun 20 askeleen seuraamispätkästä. Hyvin meni muuten, mutta välillä Ihkun piti katsella paikalle saapuneita suojeluimmeisiä. Kontaktin oton jälkeen, oli kuitenkin aina innokas. Olen aika tyytyväinen! Lopppuun lähettelin penneä vielä ruutuun neljä kertaa eri suunnista. Viimeisellä vaadin kontaktin sivulla ennen ruutuun menoa. Tuli siinä sit naksautettua samalla kun päästin pennen menemään, mutta toisaalta... tulipa palkattua kontaktin otto hyvin, vaikka se oli ilmeisen vaikeaa...

Ulda leikki alo-koiraa paikkamakuussa. Mummo-mokoma haukkui protestiksi, kun jätin sen maahan! Sitten hieman leikkikakeja ja luoksetulo pysäytyksillä ja mölinällä.

Iihkali lähti Parolaan hoitolaan ja vanhukset vanhempien mökille Keuruulle. Mukava loma kaikille. ;)