Ulda sai olla avustajakoirana sekä Ropsun että Troipen paikalla oloissa. Mummo on ihan eläkkeellä, se ei viitsi edes istua enää, heiluttelee vain häntäänsä ja on itseensä tyytyväinen... :) Otin sillä hieman seuraamista, luoksetuloja, idarin juosten ja vielä ruudunkin. Kyllä oli kivaa!

Ihkulla otin eka sessiossa seuraamista. Alkuun kontaktin saaminen oli hankalaa, mutta kun se alkoi löytyä, myös seuraaminen sujui hyvin. Yhdellä pätkällä otin jopa 30 askelta. Palkkaus karvalla. Nyt Ihku on siitä niin innoissaan, että luovuttamiset alkavat olla hakusessa, mutta ainakin vielä vaihto läskiin onnistui. Jari piti Iippaa vielä kiinni ja otin kaksi luoksetuloa. Molemmissa hyvä vauhti, mutta ensimmäisenä tuli taas tosi vinoon oikealle puolelleni. Jälkimmäisellä pikku apuhihna katkesi! ja Ipana syöksyi mun perään. Siitä palkkasin heittämällä lelun jalkojen välistä. ihkulla oli superkivaa!

Osallistuimme myös Tavesin virallisiin pentutreeneihin. Ensin hampaiden tarkastus. Palkkasin Ihkua alkuun perusasennosta ja kontaktista. Tarkastaja pääsi ihan eteen kyykkäämään ja Iippa onnistui uusimaan kontaktin. Pientä katkeamista kontaktissa kuitenkin oli. Otimme sitten erikseen hampaiden katsomisen. Kyykin Ihkun vieressä ja se kiemurteli, mutta ihan iloisella mielin. Olisi halunnut ensin pusuttaa tarkastajaa ja sitten vain naapurikoira kiinnosti.

Otimme vielä ryhmässä kontaktiliikkumista. Iihkalla oli VAIKEETA! Sen pää pyöri eikä mistään meinannut tulla mitään. Muutama onnistunut pätkä onneksi saatiin väliin. Olin jo siirtymässä tauolle tässä vaiheessa, mutta jäimme vielä luoksetulosessioon. Susanna piti Ihkua kiinni ja minä kutsuin sen koirakujan läpi luokseni. Aika hyvin nappula tuli, vaikka ikinä ei ole tehnyt mitään yhtä vaativaa... ;)

Hyvin ansaitun tauon jälkeen hain Ihkun vielä päätynurtsille noutoa varten. pensku oli kuitenkin aikasteen puhki, enkä saanut sitä kunnolla leikkimään kapulalla ja karvareuhkalla. Se vain otti kapulan ja kieri sen päällä... ;)´Vaihdoin karvareuhkan toiseen kapulaan ja näillä kahdella kapulalla sain muutaman kohtuullisen hyvän saalisleikin aikaan (3-4 saalistusta), mihin saatoinkin hyvillä mielin lopettaa. Ihku oli väsynyt, mutta se oli kuitenkin kapulasta tosi innoissaan (tykkäsi siitä enemmän kuin karvareuhkasta!!!!) ja se toikin nyt kapulan varsin lähelle ennen irroitusta ja uutta syöksyä!

Loppuun piti vielä ahnehtia ruutu, johon lähetin Ihkun kolmesti. Keskimmäisellä hakeutui ruudun reunalle, mutta kaksi muuta meni hyvin ja intoa riitti. Ihanat treenit!

Lopuksi pyrhdimme vielä Marikan ja Sarin sekä koiralauman kanssa lenkille. Ihku kävi pari kertaa hirvijahdissa... :(  ja mä revin henkisiä verkkareita. Koko porukka kävi myös uimassa, ja Jurri osottautui oitis varsinaiseksi uimamaisteriksi! Iippa pyöri lähinnä rannalla ja varasti rantautuvilta kollegoilta kepit suusta. Kerran törkkäsin sen veteen (paha minä...), mutta muuten se kävi siellä vain kahluulla. Ulda mellasti niin, että meillä kaikilla muilla oli kuulovaurio lähellä. :)