Treenasimme pitkästä aikaa Algolin nurmella. Veera ja Ulda saivat molemmat olla paikkamakuu ja –istumisapulaisina. Ursula oli hieno, mutta Veera ei yllättäen muistanut mitä piti tehdä ja kipitti luokse heti, kun laitoin käden taskuun J<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Ihkun treenit alkoivat hienosti suunnitellut mukaisella hinkutuksella… L Ensimmäisellä yrityksellä koira vain pöhki ympäristöä eikä ollut lainkaan kiinnostunut toiminnasta, mistä seurasi pikainen autoon palautus. Toisella yrittämällä intoa oli kyllä alkuun ja vasemmalle käännökset sujuivat ihan ok… mutta…Koiria ei voi kyllä kouluttaa hinkuttamalla! Oikealle käännöksissä olin itse jo supertylsä, vaadin liikoja ja Ihku kyllästyi. Jatkoin vielä pikku seuraamiset ja istumisia, mutta peli oli jo menetetty…

 

Mietintätauon ja Troyan treenivuoron jälkeen jatkoin Ihkun kanssa noudoilla. Sari piti sitä ensin kiinni ja lähdimme kilpaa kapulalle. Kapula katosi kuitenkin nurmikkoon eikä Ihku löytänyt sitä. Uusinnassa päästimme Ihkun vielä liikkuvan kapulan perään ja nyt oli vauhtia ja hieno nosto. Palautuksessa pakenin koiraa ja palkkasin sen lammasrätillä vauhdista.

Jatkoin noutokapulan pitämisillä. Annoin koiran nostaa kapulan maasta, mutta tämä oli hidas. Kolmannella yrityksellä annoin sille eteen kapulan suoraan suuhun ja sain hyvän vastavedon aikaan. Palkaksi rätti. Hieno!

Ja lopuksi vielä luoksetulot niin, että kävelin rauhassa pois ja odotin kääntymisen jälkeen hetken ennen kutsumista. Ensi yrittämällä nurtsilla ollut merkki veti kuitenkin Ihkua puoleensa ja luoksetulosta tuli varsin kaareva. Paolla sain onneksi korjattua tilanteen. Toisessakin luoksarissa pako ja lopussa eteen istuminen, josta palkka. Tämä oli kaikkinensa hieno!

 

Kolmannella sessiolla otin hieman leikitystä wubballa ja käännökset vasemmalle ja oikealle sivulta. Etenkin vasen sujui hyvin. Sitten siirryimme hypylle, josta Ihku sai aina namia onnistuneesta suorituksesta. Muutama ohijuoksu, mutta edistymistä on tässäkin tapahtunut. Jatkossa voisi kääntyä poispäin, jos koira tekee väärin… Ja vielä reilun 1 min paikkamakuu, jossa Zorro 11-v synttärisankari oli häiriönä. Kerran Ihku pompsahti ylös, mutta vajosi samalla pompulla maahan. 40 s kuluttua vaihtoi lonkalle, kun Zorro otti vieressä omia hommiaan, mutta korjasin tämän ja loppu sujui hyvin.

 

Ja vielä lenkille.

 

Kiitos Sari loistavista treeneistä. Nyt hinkutukset jäävät vain kotiharkkoihin ruoan annon yhteyteen. Ulkona paljon eri juttuja, mutta ei toistoja. Lelupalkat pääsääntöisesti ja ennenkaikkea itselle myös tunnetta mukaan toimintaan. Ei saa ruveta naksulaatikoksi, joka vain hinkuttaa ja hinkuttaa! Ja kunnon suunnitelmat taas.