Sunnuntaina ja maanantaina tallasin 300 askeleen jäljet, joissa molemmissa 3 kulmaa. Kun olen tuntuman kanssa tarkkana, kulmat sujuvat, mutta helposti saan liian kovalla tuntumalla koiran epävarmaksi. Suorien työstäminen on taas tarkkaa, mutta siinäkin täytyy muistaa liu'uttaminen etenkin pitkässä nurmessa.

Sunnuntaina otimme esineruutua, joka sujui hyvin. Ihku oli innoissaan ja haki nenä auki kaikki esineet, jotka heittelimme etulinjasta pöheemiin. Kun tallasimme Troyalle aluetta ja Iippa oli narussa, se pongasi sielläkin jo aiemmin Troipelle heitetyn hanskan. Hieno mies! Tiistaina kävimme Marikan kanssa Helvetinkolulla ja silläkin reissulla Ihku löysi polulta 2 hanskaa, ja hyökkäsi onnesta soikeana niiden kimppuun. Siemen on siis kylvetty esineruudustakin!

Maanantaina treenailimme tottista Tavesin kentällä. Nouto ja luoksetuloharkat hyvin. Hypyssä meille tuli Sarin kanssa erimielisyyttä treenin kulusta ja ensimmäinen koulutuksellinen kädenvääntö noin enemmän tosissaan. Mutta selvisimme siitä ... ;) Täytyy laskea estettä minimiin ja vahvistaa sitä Ihkulle vielä, ja pari onnistunutta hyppyä, joista hyvät palkat. Ennen hyppyä koiraa voisi vaikka hetsatakin esteen toiselle puolen, jotta turhat kierrot saataisiin alusta pois... Naksuttelin vielä kontaktista ja seuraamisesta ja nämäkin ihan ok. Loppuun otin vielä kolmannen session yksikseen. Hypytin Ihkua pari kertaa pallopalkalla. Treeni on kylä parempi avustajan kanssa, mutta tuota pallopalkkaa voisi mietiä tähän... Lisäksi seuraamisia uudestaan ja nämäkin hyvin.

Treenien jälkeen Ihku karkasin jälleen metsälenkillä... Että olen tyhmä! Aina palataan samaan! Mutta jatkossa koira on siis aina kiinni kimppalenkeillä, irti ainoastaan omila lenkeillä, jolloin se pysyykin huomattavasti lähempänä ihan ilman käskytyksiäkin. Ja kontaktia täytyy vahvistaa edelleen. Koiran täytyy hyötyä luona pysymisestä enemmän, rangaistuksilla ei ole sen kanssa osaa eikä arpaa. Sinappihuntua yritän käyttää vain tositilanteissa.

Tiistaina kävimme todellakin Marikan, Jurrin ja Hatsin kanssa Helvetissä. Mulla oli vain Ihku mukana. Mukava ja rentouttava reissu. Ursula-raukka oli illalla täynnä energiaa maattuaan koko päivän kotosalla ja se vaati kovasti huomiota. Se vaati Dog-Tornadon alas kirjahyllystä ja rauhoittui vasta, kun oli saanut pelata pari erää uhkapeliä. Hassu mummu! Veera ei varmaan huomannutkaan tavanomaista tylsempää päivän kulua... On se niin vanhentunut.