Puoliltä päivin kävin Tavesin kentällä treenailemassa omiani Ihkun kanssa. Alkuun istumisen tarjoamista ja siitä vapautuksia leluun. Hienosti! Sitten siirryimme A-esteelle, josta palkkasin wubballa. Koira ylittää A:n hienosti, kun juoksen sen vierellä. Kertaalleen kompuroi harjalla, mutta paineita tästä ei tullut, sillä viimeinen ylitys oli taas hieno. Jatkoin seuruilla ja perusasentojen vahvistamisella. Hieman liian pitkä pätkä, ja vietti alkoi laskea… Kosketuskepin kanssa muutama toisto tosi upeasti. Frisbee-leikki hieman kömpelöä, sillä sessio oli kokonaisuudessaan aivan liian pitkä. Hyi mua! Mutta ihanaa, kun Ihku haluaa nykyisin työskennellä mun kanssa, eikä kirmaile kentällä olevien kavereiden luo!<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Lenkityksellä Veera jäi koko ajan tosi voimakkaasti jälkeen… Se alkaa kyllä olla jo aika vanha. Onneksi päivä oli ihana; ensimmäinen pakkasaamu ja aurinko paistoi. Eihän meillä siis kiire ollutkaan… J

 

Lenkityksen jälkeen kävin vielä maneesilla agi-kisoissa kuokkimassa. Oli kiva nähdä tuttuja ihmisiä! Iippa harjoitteli kontaktin ottoa, eteen tulemista sekä seuraamista normivauhdilla ja hitaassa temmossa. Eteen tuloista on tullut varsin fluent! Hienoa! Ja koko ajan pikkuinen oli tosi innokas. Tämä treenisessio onnistui siis varsin mukavasti.

 

Illalla ajelin Ihkun kanssa vielä maneesitreeneihin Multisiltaan. Paikalla olivat Sari, Marika ja Saija, joten meillä oli hyvin tilaa treenailla. Kävin Ihkun kanssa kävelemässä maneesin ympäri naksutellen kontaktista ennen varsinaisten treenien alkamista. Treeneissä Ihku aloitti istumisen tarjoamisella ja siitä räjähtävällä lähdöllä. Pari näitä, minkä jälkeen Marika piti koiraa kiinni ja koitin ensimmäisen kerran ikinä luoksetulon tarjoamista. Hetsasin koiraa mennessäni, mutta sitten odotin vain perusasennossa, kun Marika päästi sen irti. Ja aivan loistava luoksari! Ensimmäisen session loppuun vielä kymmenkunta eteen istumista hieman viistoilla lähestymisillä. Varsin fluenttia!

 

Kakkososuudella ensin 5 kosketusta kosketuskeppiin. Nyt etäisyyttä jo reilu 1m. Sujuvasti meni ilman keskeytyksiä. Ihku ei edes vilkaissut minua namin saatuaan vaan meni suoraan kepille uudestaan. 3x seuraaminen + palkka perusasennosta, sama hitaalla kävelyllä. Nyt Ihku rupesi yllättäen edistämään ja muutama korjaussarja tähän. Loppuun vielä perusasennon vahvistamisia seuraamiseen lähdöillä ja näistä palkka.

 

Kolmososuudella otin ilman avustusta hyppyä, joka oli jo lähellä Ihkun säkäkorkeutta. Koira hyppäsi sujuvasti takana olevalle lätkälle ja tuli myös hypyn kautta hakemaan multa namin. Kun olin jo lopettanut, se roiskaisi vielä kerran esteen yli kaataen koko viritelmän. Siihen vielä korjaushyppy, joka sujui täysin varmasti ja todella ilmavasti! Ja koska meillä oli niin mukavaa, jatkoimme vielä maahanmenojen naksuttelulla. Ensin kyykyssä 5 toistoa, sitten sama mun seisoessa ja lopulta vielä peruuttaessa.

 

Super-hienot treenit! Iihkali oli aivan IHANA! Se oli koko ajan mukana loistavalla ilmeellä ja super-virtaisena. Kaikki harjoitteet onnistuivat ja olivat todella sujuvia. Ja tuosta seuraamisen edistämisestäkin olen oikeastaan ihan tyytyväinen. Täytyy korjata se, jos sitä vielä esiintyy, mutta ihanaa, kun näki kuinka koiralla oli hienoa! Kyllä tästä joskus vielä jotain tulee!