Kotitreeneissä olen naksutellut takapään kontrollia ja se kyllä etenee... on siis kehittynyt. Täytyy vain aina muistaa aloittaa helpoista, jotta pääsee vahvistamaan oikeaa käytöstä. Ja vasta sen jälkeen vaikeuttaa tilannetta.

Myös tunnaritreenit ovat edenneet viimeisen vajaan kahden viikon aikana. Siinäkin aloitan aina helpolla, eli Ihku saa haistaa kädessäni olevaa kapulaa. Nyt olen päässyt kuitenkin jo siihen, että maassa on 5 hajustamatonta kapulaa, ja Ihku merkkaa kuonolla omansa niiden seasta. Jos oma ei meinaa heti löytyä, kierrokset kasvavat kyllä vielä tosi nopeasti. Toistaiseksi Ihku on kuitenkin pysynyt nahoissaan eikä ole ruvennut nostelemaan hajustamattomia kapuloita. Tässä täytyy nyt malttaa jatkaa niin kauan, että koira jaksaa työskennellä tasaisesti, vaikka oma ei heti löytyisikään. Mutta kyllä on kiva nähdä, kuinka pieni pää höyryää!

Ulkotreeneissä otin eilen ruutua, josta lelupalkka. Kun aloitin taas helpolla, pääsin jopa poistamaan lätkän ja tehtyä muutaman toiston ilman sitä. Etäisyyttä ruutuun on vain n. 1-2m. Hienoa! Tämäkin etenee. Ursula pääsi myös mukaan höntsäilemään ja se oli kyllä eri onnellisen näköinen. Pupu!