Treenasimme Tavesin kentällä Sarin kanssa. Nyt treenivuorossa olivat vain "pennet".

Ihku aloitti seuraamisilla, joista leikkipalkka. Siitä hetsausluoksetulo ja palkka jalkojen välistä. Hyvin. Sitten otin edestä sivulle siirtymisiä lelupalkalla. Ihku oli jotenkin löysä ja kiikutinkin sen sitten autoon voimia keräämään. Sari tarkkasilmäisenä oli tosin taas huomannut, että Iippa taisi vain olla vielä hieman epävarma. Täytyy vahvistaa edestä sivulle siirtymisiä namilla ennen kuin sählään liikoja lelujen kanssa... Hain koiran takaisin parin minuutin päästä ja jatkoimme takapään hallinnalla. Nämä kohtuullisesti. Nyt perusasennot ovat hidastuneet, eli niihin kiinnitän sitten seuraavana huomiota.

Troipen treenailun jälkeen Ihku otti ruutua, jossa pidin nyt lätkän koko ajan, sillä Ihku otti häiriötä kentälle tulleista suojelukoirista. Lelupalkka. Sitten jatkoin maahanmenoihin. Nyt tavoitteena on nopeuttaa maahanmenoa ennen kuin siirryn liikkeeseen. Sama homma myös istumisen ja seisomisen kanssa sitten kanssa. Loppuun vielä ruutu ruokapalkalla ja tämä meni hienosti.

Jatkoimme vielä Pirkkalaan koiralenkille, kun Sari haki loppukoplan mukaansa. Mukava lenkki taas! Ihkukaan ei karannut... ja oli mulle siksi kovin rakas!

Kotimatkalla analysoin hieman eilisiä ja tämän päivän treenejä, ja mietin mikä niissä oli erilaista. Eilenhän treenisessio oli kaikinpuolin sujuva ja onnistunut, tänään taas hieman takkuamista... Koiran päivissä voi olla eroja, mutta se mikä omassa käytöksessäni oli eroavaisuutta, oli keskittymiseni koiraan. Mun täytyy keskittyä tekemiseen treenipätkän ajaksi, analyysit sitten tauoilla. Ja jos koiran motivaatio laskee, täytyy ensisijaisesti helpottaa harjoitusta, jotta se taas tuntisi onnistuvansa. Tämä voisikin olla oma teemani nyt loppuvuodeksi, jota kouluttamisen kannnalta on jäljellä enää reilun viikon ajan!