Treenasimme Marikan ja Sarin kanssa Niihaman pimeällä ja luikkaalla kentällä. Viimeiset kimppatreenit tänä vuonna. Yhyy! Tulee koiratouhuja lomalla ikävä! ;)

Ihku aloitti seuraamiseen tuloilla. Paloittelin harjoitteen pieniin osiin ja palkkasin kaikista lelulla. Ensin ihan saalisleikkiä vasemmalta vahvistaen, sitten perusasennon vahvistamista, sivulla maahanmenoja ja lopuksi näistä maahanmenoista räjähtäviä lähtöjä, kun olin itse edennyt pari askelta. Kaikki tosi hienoja. Näin naksuttelun myötä olen vasta oppinut tuon liikkeiden palottelun osasiin. Ennen olen vain luullut tekeväni niin... Loppuun vielä pitkältä matkalta seuraamiseen tulo ja tämäkin oli hieno!

Kakkososuudessa otin luoksetuloja vastaavasti paloissa. Edelleen koira meinaa jäädä kauas istumaan, joten edessä istumisia täytyy nyt vain malttaa vahvistaa kunnolla. Otin myös pari ruutuun menoa, mutta ruutu näkyi tosi huonosti ja jätin siksi toistot minimiin. Ihku on kuitenkin kässännyt tosi hyvin tuon ruudun idean. Loppuun vielä oikean sormen koskemista nenällä. Tarkoituksena on käyttää sormea targettina jotta oikealle käännökset tiivistyisivät. Ahnehdin hiukan liikaa, ja johan Iippa kyllääntyi... Viimisestä koskemisesta sai palkaksi Sarin tervehtuimisen ja kyllä se taisi korvata tyhmän harjotteen.

Viimeisessä osiossa naksuttelin tunnarin nostoa. Alkuun oli kyllä hankalaa. Koira vain tökki sitä nenällään ja kalisutti leukojaan. Tässä täytyy nyt olla tarkka, jotta saan kunnon nostot aikaan. Kotiharkkoja! Sitten lähetin Ihkun ensimmäistä kertaa kiertämään piiloa. Käytin lätkää apuna ja jo neljäs kierto oli sujuva. Vain aivan ensimmäisellä palasi samaa puolta takaisin kuin mistä piilon taa meni. Hiéno koira! Ja loppuun vielä ruutu, joka oli siirretty parempaan paikkaan. Kävin ensin näyttämässä koko ruudun koiralle, sitten lähetys kaukaa ilman lätkää ja hienosti Iippa pysähtyi keskelle ruutua käskystä. Mahtipoju!

Mukavien treenien jälkeen kävimme vielä pikalenkillä agi-kentän takana. Ihku oli narussa lähes koko lenkin. Oli hirven tms. hajua ilmassa. Uuden vuoden lupauksena päätin, etten anna Ihkun karata enää ikinä. Nyt aion vain vahvistaa mun luona olemista, ja koira on aina narussa, jos en voi sitä vahtia.