Iihkali on ollut sovelletulla ruff love -hoidolla, ja huomaan, että tilanteessa on tapahtunut muutosta. Todennäköisesti mun käytökseni on johdonmukaisempaa ja Ihku peilaa suoraan sitä.

Iippa viettää yönsä narussa mun sängyn vieressä. Kotona se on muutoinkin narussa, jotta voin estää kissan jahtaukset ja toisaalta voin huolehtia luoksetulojen onnistumisista. Jos teen jotain keskittymistä vaativaa niin, etten ehdi vahtia koirulia, se odottelee boxissa. Pikkutreenejä on monta kertaa päivässä. Pihalle mennessä koiran täytyy tulla ensin kuonopantaan ja istua kiltisti odottaessaan ovien aukeamista. Sama odottelu koskee myös ruoka-aikoja. Olen puuttunut myös ruokalilun yhteydessä tapahtuvaan Ihkun ärjymiseen muille eläimille. Koppihoitoa ja ruokailun siirtyminen ovat auttaneet kummasti.

Treenaukset ovat tapahtuneet pääosin sisällä kovasta pakkasesta johtuen. Luoksetulo aamulla oli supervauhdikas. Ihku odotti boxissa kuin lähtökarsinassa ja syöksyi täyttä laukkaa luo luvan saatuaan. Eilen testasin kertaalleen myös luoksetulon stoppia ja se oli hieno! Hymy Seuraaminen ja oikealle käännöksetkin ovat nyt hienoja, kun olen malttanut opettaa niitä tuskastumatta itse! Kiitos Sari ja Heli tiistain vinkeistä! Seuraamisen askeleet ja käännökset ovat myös hyvällä mallilla. Perusasento, siitä maahanmeno ja takaisin sivulle nousu ovat vauhdikkaita, eivät tosin vielä stimuluskontrollissa. Ja paikkaistumista ja -makuutakin on taas treenattu.

Seuraavaksi pitää ottaa ulkona noita seuraamisia, jotta saan hitaan ja juoksun hommaan kunnolla mukaan. Lisäksi rupean ottamaan jääviä, lätkää ja noutohommia mukaan treenikuvioon. Seuraamisen askelhinkutukset saavat jäädä tauolle, koska ne ovat niin hienoja!Nauru