Illalla maneesille treenailemaan, ja nyt onnistuin tekemään hyvän suunnitelman, millä treenit onnistuivat! Kyllä se näköjään palautuu taas mieleen.

Riesa aloitti maneesikautensa ja aiheutti Ihkulle huomattavasti huokailuja. Ihana nainen! Tosin pihalla Iippa kertaalleen säikähtikin sitä, mutta rakastui heti uudestaan...

Aloitin luoksetuloilla, joissa ensin istumasta lähdöt ja palkkaus molemmin puolin. Pari kertaa palautin koiran lähtöpisteeseen, kun karkasi ennen lupaa. Pitkänmatkan luoksari oli hieno, palkka jalkojen välistä. Tästä jatkoin seuraamisia, jotka ok.

Kakkososuudella treenasin lelulla uppeja. Tämä vaatii kotiharkkaa, täytyy palauttaa taas tarjoaminen mukaan myös lelupalkan yhteyteen. Sitten ruutua läheltä. Monta hienoa toistoa. Viimeisessä hieman vireen laskua, mutta hetsaten sain senkin korjattua. Helin tytär Eerika auttoi meitä lääppimisharjoituksissa. Ihkua pelotti hirveästi, mutta selvisimme ilman rähjäämistä kättelystä ja jopa siitä, kun Eerika kyykkäsi Ihkun edessä. Jatkoin paikkaistumista, häiriönä oma liike ja houkuttelu, josta Ihku luopui hienosti. Eerika tuli uusintakierrokselle ja Iippa melkein pysyi perusasennossa. Hiukan piti hypätä avustajaa vastaan ja tuupata tätä tassulla kauemmaksi. Kiitos Eerika hirveästi avusta! Aivan loppuun otin vielä hetsausruudun ruokapalkalla.

Hyvät treenit. Koiran into pysyi koko ajan hyvänä. Häiriöitä oli paljon, mutta selvisimme niistä!