Sunnuntai-aamulla kävin koko koiralauman kanssa jäällä lenkkeilemässä. Sohjoa alkaa olla… Kohta tämä ihanuus siis loppuu. Onneksi saimme kuitenkin nauttia taas yhdestä ihanasta talvesta! J Ihku tarjoili piiiitkät pätkät seuraamista jäällä. Asento, ilme ja tiiviys – kaikki kohdillaan!

 

Päivällä suhasin Ihkun kanssa Tavesin sunnuntai-treeneihin. Paikalla oli paljon porukkaa ja Iippanan nuppi meinasi mennä vallan sekaisin. Käytin penturyhmän ajan kontaktin naksutteluun ja käytimmepä jopa n… hyväksi luoksepäästävyydessä Silmänisku  Varsinaisessa treenisessiossa Ihku oli jo ihan innoissaan ja  tarjoili maahanmenoja ennen luoksepäästävyyttä. Tämä oli kuitenkin hieman liian jännää, Ihku perääntyi hieman ja loikkasi sitten pari kertaa tuomaria vasten tämän tullessa tervehtimään. Seuraavaksi otimme reunassa pari paikkamakuuta, jotka olivat hienoja, vaikka häiriötä oli melkoisesti. Sitten ohjatusti hieman seuruuta, yksittäinen ei niin hyvä luoksetulo ja jääviä… joita ei tietenkään olisi pitänyt edes yrittää, kun ne eivät kerran ole kunnossa. Sain aikamoisen kukkahatun päähäni todetessani, että käytän mieluummin positiivista vahvistamista kuin perskarvoista nyppimistä… Ja siihen se meidän ohjauskin lopahti… Viaton Silmänisku Mutta erinomaiset treenit. Sain meille jurri sopivasti häiriötä ja kuitenkin oli kivaa, kun emme ahnehtineet liian vaikeita asioita vaikeassa ympäristössä!

 

Treenien jälkeen kävimme Tarjan ja porotusten kanssa vielä juoksulenkillä ja illalla vielä maneesille Marikan kanssa treenailemaan. Maneesilla otin seuraamista sekä lelulla että namilla panostaen nimenomaan tarjoamiseen. Ja hienoa oli! Koitin muutamia uppeja, mutta ne eivät nyt toimi. Kakkososuudella aloitin taas pienellä seuraamisen tarjoamisella. Sitten hyppyä, joka oli nyt aika korkealla (n. 65cm?) ja Ihku hieman jännitti sitä arvioituaan ensimmäisen paluuhypyn väärin. Hieman houkutellen!... saimme homman kuitenkin taas sujumaan. Otin jääviä, joista istuminen ja seisominen peruutuksen yhteydessä, maahanmeno jo seuraamisesta. Nämä ok, eli sillä tasolla miten koira ne osaa.

Kolmosvaiheessa laitoin ruutuun ruoan, mutta se on huono, sillä silloin Ihku hidastaa selvästi lopussa. Eli parempi pitää vain lätkä ruudussa. Sitten kakeja, jotka olivat hektisiä, mutta teknisesti tosi hienoja. Ja loppuun vielä kimppapaikkamakuu, jossa Iippa nousi kerran istumaan, kun en ollut huolellinen ja aivan lopussa liikautti tassuaan. Asento ja viretila olivat kuitenkin hienot. Lopussa se pysyi myös paikallaan, kun sanoin n-y-t-nyt ja ampaisi ruokakipolle vasta vapaa-luvalla! Hieno pensku