Hieman taas viivettä blogin päivityksessä..

 

Sunnuntaina treenasimme maneesilla. Ensimmäisessä sessiossa otin pari räjähtävää lähtöä, pitkät luoksetulot ja seuraamista. Kaikki sujuivat superisti! Aavistus seuraamisessa on nyt edistämistä ja sitä kautta ehkä inan liikaa painamista, mutta tätä arvioimme myöhemmin.

 

Kakkososuudella Iippa kirmasi ja loikkasi 90 cm esteen mennen tullen… Sillä on kyllä mieletön hyppykapasiteetti! Yritin ottaa vielä kolmannen hypyn, mutta lipesin houkutteluun, eikä Ihku sitten suostunutkaan enää loikkimaan. Täytyy nyt muistaa antaa sen vain tarjota asioita! Jatkoin jäävillä, jotka olivat ihan kivoja. Lisäksi kake-hinkutusta, joka ok.

 

Viimeiselä osuudella otimme ryhmässä paikkaistumisen 2 min ja saman pituisen makuun. Istuminen oli hieno! Täysi 10! Makuulla siirsi kerran toista etutassuaan.

 

Maanantaina kokoonnuimme Marikan ja Sarin kanssa Niihamaan ja arvioimme tiukasti toistemme treenejä… ;) Ihku aloitti noudon palautuksilla, siten, että Sari heitti kapulan maahan Iipan eteen ennen kuin päästi koiran irti. Nämä molemmat hienot. Sitten jatkoimme seuraamiseen, jossa Ihkun ilme on nyt tosi hyvä, mutta ajoittain paikka valuu hieman eteen ja tulee ina painamista. Täytyy ottaa palkka vasemmalta mukaan. Nythän olen palkannut oikealla kädellä lähes täysin.

 

Kakkososuudella aloitin antamalla Ihkulle noutokapulan suuhun ja ottamalla pari räjähtävää lähtöä, joissa palkkaus jalkojen välistä. Seuraavaksi annoin kapulan istuvalle koiralle ja kutsuin sen luo. Vauhdista palkkaus jalkojen välistä. Hienosti molemmat! Leikin hetken kahdella frisbeellä. Tarkoituksena olisi opettaa Ihkulle oikea tarttumistekniikka ko. leluun. Nythän se yrittää ottaa frisbilän keskeltä suuhunsa, mikä aiheuttaa pienen Iines-imitaation. Mutta sitten... yritin jääviä. Palkkana koiranmakkara, joka ei kunnolla motivoi Ihkua… ja koira alkoi toki olla myös jo ieman väsy… Eihän siitä sitten tullut tavoitellunlaista. Kyllä Ihku teki, mutta palo silmistä sammui ja lopetimmekin session happamin mielin…

 

Kolmos-osuudelle keräsin itseni ja se oli taas hauskaa. Uusin jääviä hieman leikitellen ja paremmalla ruoalla (ruoka-ruokaa, joka on nyt Eukanuban agi-pöperöä, ja Ihkun mielestä IHANAA!). Menivät ihan ok. Sitten jatkoin ruutu-treeniin, joka ei mennyt sinänsä suunnitelmien mukaan, sillä Ihku pongasi lähempänä olevan merkin ja leiskautti sille ennen kuin sain sen työllä ja monen extraloikan kautta ruutuun. Ruutu kuitenkin löytyi ja uppi siellä ihan jees. Palkkasin ruoalla luotani. Lopuksi vielä paikkamakuu ja –istuminen. Makuulla siirsi nyt molempia tassuja, joten tämä täytyy ottaa kotitehtäväksi. Lisäksi koiraa täytyy nyt hieman laskea, sillä se aivan tärisee, kun palaan sen luo. Palkkasin ruoalla, mutta nyt annoin ruoan suoraan maahan, enkä vapauttanut Ihkua loikkimaan kipolle. Paikkaistumisessa koira valui maahan! Korjasin ja kylä se siitä. Viretila tässäkin aavistuksen turhan korkea. Kotiharkkoja ja vahvistusta kaivataan.

 

Hyvien treenien jälkeen suhasimme Sarin kanssa lenkille Marikan lähtiessä Brysseliin. Ihku oli n. ½ lenkistä vapaana, ja hyvin sujui.

 

Tiistaina treenasimme Sarin kanssa. Aloitin lyhyellä hetsausluoksetulolla. Eteenistumisesta palkka jalkojen välistä. Jatkoin palkkaamalla kaksi kertaa kapulan pidosta edessä, palkka taas jalkojen välistä. Sitten otimme pitkän matkan hetsausnoudonpalautuksen eteenistumisen kanssa ja tämä oli HIENO! Palkka vastaavasti. Uusinnassa, jossa palkkasin vauhdista, vauhti oli yllättäen hieman kehnompi, minkä vuoksi vielä kertayritys, joka oli taas hieno! Hyvä hyvä! Näin tämä nouto rakennetaan hiljalleen. Täytyy vain yrittää pitää uusintamäärät minimissään, jotta vauhti ja voima säilyvät. Jatkoin piilon kierron aktivoimisella. Kahdella ensimmäisellä kerralla huomattavsti houkuttelua mukana, paluuvauhti oli tosi paljon nopeampi kuin meno. Kolmannen kerran annoin koiran tarjota kiertoa itse. Vauhtia ei paljoa ollut, mutta Ihku kiersi piilon ihan itse, josta superpalkka!

 

Kakkososuudella aloitin kosketuskepillä ja eteenmenolla futispallopalkalla luotani. Mukana hetsauslähetys. Kaksi ensimmäistä olivat hienoja, mutta kolmannella vauhti tippui ja Ihku jä haistelemaan kentän laitaa… Bäääh! Kunnon hetsauksella korjaus, joka onnistui kohtuudella. Jatkossa täytyy taas muistaa, että vain yksi suoritus riittää! korkeintaan korjaus ensimmäisen lisäksi! Palkkaa täytyy miettiä vielä, mahdollisesti palkka pitää kuitenkin viedä eteenmenon suuntaan. Frisbeetä voisi kokeilla… Jatkoin tästä jääviin hieman paremmin safkoin (nugetit). Ihan kohtuullista, mutta en ihan ole tyytyväinen kuitenkaan… Palaan tässäkin nyt oikeasti noihin tarjoamisiin liike kerrallaan. Kun homma sujuu kotona, asian yleistys ja stimuluskontrollin luominen. Viimeiseksi otin vielä ruutua, jossa Ihku löysi hyvin keskustan. Ruudun takalaidassa oli lätkäkin, mutta koira ei sitä huomannut. Vauhti oli kuitenkin jälleen hieman vajaa…

 

Viimeisessä osuudessa olimme Troyalle häiriönä 4 min paikkamakuun ajan. Naksuttelin kontaktista ja seuraamisesta. Ihan ok, mutta kyllä seuraaminen on lelulla hienompaa! Ja lopuksi vielä ruudun vauhdin palautus. Ensimmäinen yrittämä meni pipariksi, kun Ihku pongasi Troipen pallon maassa… Toisella yrittämällä liiat häiriöt pois, näytin koiralle ruudussa olevan lätkän ja juoksin antamaan ruuan ruutuun. Tässä oli taas vauhtia ja tekemisen iloa!

 

Ja taas metsälenkille kuuden koiran kera. Ja taas tuli sama pyöräilijä vastaan kuin eilenkin… Mukava mies… kiitteli vain kuin keräsimme sekopäisen katraamme kasaan J

 

Suunnitelmat:

 

Yhteistreeneissä noutoja, ruutua ja eteenlähetystä, hyppyä, luoksetuloa!

Kotitreeneissä jäävien tarjoaminen, jonka jälkeen yleistys ja stimuluskontrollin luominen kuhunkin liikkeeseen erikseen.

Seuraamisessa paikan vahtiminen palkkauspaikkaa vaihtaen.

Sekä frisbee- että muiden leikkien vahvistaminen kahden lelun tekniikalla. Puun / piilon kierron tarjoaminen!

Kotosalla paikkamakuun ja –istumisen vahvistaminen. Vireen säätely!