Olimme viikonlopun Vierumäellä Ailan ja Tatun vieraina. Muiden pelatessa golfia, mä rääkkäsin koiria kaikin voimin. Helteessä tosin omatkin mehut hieman vähenivät...

Tein 1,5h hellelenkin päätteeksi Ihkulle esinetreenin (10.) ylämäkeen nousevaan rinteeseen. Tuulen suuntaa en huomioinut (kun en muistanut) ja otin 4 esinettä, mukaan, koska olen vain niin taukki!

Tallasin ruudun koiran kanssa ja jätin 1. esineen ylös. Tämän haku bueno. Kakkosesineen vein muistaakseni itse. Sille lähetyksessä Iippa kurvasi vieressä olevalle treenirepulle, mutta uusinnalla lähti vielä metsään viilettämään ja toi hienosti. 3. esine oli tutti, jota Ihku ei olis lähtenyt lainkaan hakemaan. Kävin koiran kanssa ylhäällä, jossa palkkasin yhdestä hajunnostosta ja jätin tutin sen jälkeen hieman toiseen kohtaan. Nyt Iippa lähti hyvin, mutta onnettomuudekseen se tiputti tutin paluumatkalla mut nähtyään, ja mä luulin pistoa tyhjäksi, josta en tietty palkannut... Ja koira toki epävarmaksi tästä! Uusi hajunnosto, jahka löysinmme tutin n. puolivälistä matkaa ja taas lähetys. poju oli jo ihan litti helteestä, mutta meni ja haki.

Ja koska olen ihan daiju, vein vielä 4. esineen ylös yhdessä koiran kanssa... huooh! Eikä Ihku olisi enää jaksanut, joten kävimme katsomassa esinettä vielä yhdessä ja vasta sitten koira lähti. Se lähti kyllä vauhdilla ja toi esineen oitis. Ajatteli varmaan, että haen tuon äkkiä, josko hullu akka sitten rauhoittuis! Ja sen jälkeen uskoinkin... Loppuun saalisleikkiä esineellä ja vielä kipollinen ruokaa.

Seuraavana päivänä tajusin olla hieman kohtuullisempi... ja ilmakin oli hieman vilpoisampi. Jätin Lippen ja Ihkun puuhun sidottuna odottelemaan, kun kävin Ursulan kanssa tallaamassa 3-5 x 50 m suirun, jonka yläpäähän jätin lasten tennarin. Edellisen päivän hieman! vaikeista treeneistä huolimatta Ihku lähti täpöllä hakemaan esinett. Nyt se pysyi hyvin alueella ja toi esineen superhienosti lähes lähtölinjalle saakka. Palkaksi saalistus lammaslelulla. Vein Uldan kanssa vielä toisen esineen (kuminen FH-esine) rinteeseen. Jälleen Ihku lähti tuulen lailla, kieppui hieman alueen yläosassa ja toi esineen superisti, mutta pudotti sen hieman ennen kuin ehdin palkkaamaan. Palkan jälkeen pyysin Ihkua hakemaan esineen uudestaan ja harjoittelimme muutaman kerran eteentuomista, jotka olivat nyt erillisenä superinnokkaita ja hienoja. Leikkimisen jälkeen vielä kissanruokapurkki yllärinä.