Tein lenkin puolivälissä jälleen esineruutu-yritelmän (14.). Koirat odottivat puussa tallatessani aluetta. Vein hetsaten laskettelukintaan takalinjalle. Ihku lähti hyvin ja pienen etsimisen jälkeen se laukkasi takaisin esineen kanssa. Palautusvauhti nopeutui kehuttuani koiraa. Palkaksi leikki ja nameja.

Vein toisenkin esineen, jota lähti myös hyvin hakemaan, mutta teki tyhjän piston. Lähetin uudestaan ja nyt mukana tuli pieni puinen jälkiesine. Vein vielä kolmannen esineen (lasten lenkkari)ja se oli liikaa. Huaah! Että olenkin huono! Ihku löysi kuitenkin lähistöltä pienen kepin, johon oli sidottu muovipussi. Koska se oli kuitenkin jonkun ihmisen jäljiltä, palkkasin koiran ja lähetin jälleen hakemaan lenkkaria. Ihku ei lähtenyt kuin puoliväliin ruutua ja palasi sitten takaisin. Kävelin sen kanssa sinne puoliväliin ja sitten koira sai hajun takalinjalta ja toi lenkkarin iloisesti loikkien. Palkaksi saalistusta ja aina myös nameja.

 

Seuraavalla kerralla olen oikeasti fiksumpi. Vien esineen yhdessä koiran kanssa ja otan vain yhden esineen. Kun tämä sujuu tuhatta ja sataa, vien esineen ilman koiraa. Ja kaksi esinettä, vasta, kun tuon yhden haku on hyvä ja supermotivoitu!

 

Onneksi jälki sujui hieman paremmin. 450 askelta Rotatorin pitkähköön heinään. Tyhjiä 5-10-15 askeleen tuntumassa. Kulmat v-o-v. Ensin pitkä lähes 150 askeleen suora. 1. esine kulman jälkeen toisella suoralla. Kolmas suora oli tyhjä, mutta viimeisellä oli kaksi esinettä, joista jälkimmäinen pieni muovinen mini-viski-pullo. Harjoittelin esineilmaisua enne jäljelle lähtöä, ja tästä kunnon palkka mustalla makkaralla.

 

Ihku oli kiihkeä ja lähti hyvin matkaan. Alussa muutama viettikatkos, kun en antanut sen rynniä. Ensimmäisen suoran jälkeen jäljestys sitten hieman tasaantuikin. Pitkässä heinässä hieman "luonnollista" nokkimista, mutta pääosin homma sujui syvällä nenällä. Kulmat täydellisen hienot. Ensimmäisellä esineellä hieman empimistä, mutta ilmaisi. Tästä kissanruokaa. Kakkosesineen ilmaisi menemällä esineen päälle makaamaan, mutta oli supernopea. Viimeisen ilmaisu oli lähes täydellinen, nyt esine jäi hieman etutassujen eteen. Hieno hieno penne! Lopuksi frisbee-leikkiä.