Maanantai kului auringon paahteessa koiria koulutellen. Varsinainen koulutusmaratoni...

Alkuun Darra & Flaxi jäljestivät "Penttilällä". Hienoa työstöä kuivalla pellolla. Siirryimme siitä tottistelemaan. Ihku otti ns. välikenraalit nyt kun mahdollisiin kisoihin on vielä reilu kuukausi aikaa. Otin koissun autosta ja suoraan hommiin. Luoksepäästävyydessä meni morjestamaan Tiniä, eikä malttanut pysyä sivulla. Seuraaminen oli hieman väljää, kun en ollut viritellyt koiraa lainkaan. Yksittäinen kontaktirikko, ja vähän sellastahan se oli... Liikkeestä maahanmenossa varmistelin hieman vartaloavulla. Muuten ok. Luoksetulossa jäi jälleen aavistuksen kauas, mutta korjasi kuiskauksella lähelle. Liikkeestä seisomista en huomannut valmistella yhtään ja se tapahtui aavistuksen viiveellä, mutta ihan ok. Hyppy oli täys kybä.

Muiden tokottelun jälkeen otimme vielä paikkamakuun Rubertin kanssa. Naksuttelin nopeita maahanmenoja ensin ja unohdin aktivoida tarjoamattomuuden vapaa-vihjeellä, minkä vuoksi Ihku loikki sivullani ylös-alas kuin kumipallo. Alkuun palkkasin tiheästi, mutta pientä tassujen liikettä oli. Vapautin koiran välissä ja aloitimme uudestaan, joka sujuikin jo hieman paremmin. Seurautin koiran autolle, ja nyt seuraamisessa oli oikeaa ilmettä ja tiiviyttä.

Nyt kisamaista treeniä. Alkuun nostatukset. Etäpalkan aktivointi. Ennenkaikkea seuraaminen ja paikkamakuu laitettava kuntoon. Katsotaan nyt mitä kuukaudessa ehtii...

Hampurilaisaterian jälkeen suhasimme uudestaan jäljestämään Kurpitsan ja Ihkun jäljet. Ihkulle reilu 300 askelta, kaksi kulmaa, 4 esinettä. Nameja paljon, sillä pelto oli kuiva ja paahde melkoinen. Nyt ilmaisut olivat hienoja ja kaikkinensa koira oli intensiivinen eikä viettikatkoksia juurikaan tullut. Myös udelleen jäljestämään lähdöt onnistuivat luvan kanssa. Hieno muru!

Kaahasimme vielä Niihamaan katsomaan Tinin tottisteluja Darran kanssa ja siitä pujahdimme Sarin kanssa pika pikaa uittamaan koissut. Ursulakin pääsi uimaan mukaan, mutta taas se hillui hieman liikaa, sillä illalla askel oli konkkaavaa...