Illalla Piirinmestiksien jälkeen Iihkali kävi kovin ylikierroksilla kotosalla. Hetken oli rauhallistakin... ja siinä Ipana taas olikin noutokapula suussaan! Se oli hakenut kapulan alakerrasta ja toi sitä näytille niin roheena jotta!

Kehuin koiraa maasta taivaisiin ja se olikin onnesta soikeana. Pyysin sen sitten kapulan kanssa eteeni ja taistelin hiukan kapulasta samalla kehuen koiraa. Ote oli hyvä ja ilme loistava! Irroituksetkin onnistuivat käskystä, samoin sivule siirtymät. Palkaksi sitten koiranleluraadon revittämistä ja taas kapulan tuonti udestaan. Näitä se kolme toistoa, ja siiten kapula piloon. Ihanaa!

Seuraavat tavoitteet ovat sis avoimessa luokassa. Noutokapula täytyy pehmustaa ja liike täytyy rakentaa vietillisesti kuntoon. Kakeissa opetan koiralle seuraavaksi peruuttamisen. Lisäksi luoksetulon pysäytykset mietintämyssyyn. Alut teen nyt kuitenkin lätkäavusteisesti tarjoten. Katsotaan nyt miten siitä sitten jatketaan. Takapalkka-asiaakin kannattanee varmaan hieman miettiä. Esim. pallo ensin avustajan avulla takaa, sitten vapautus taa ja pallon heitto sinne koiran yli. Näin pystyisin varmaan estämään sen väistämisliikkeen esiintymisen pysäyksen yhteydessä...