Treenailua tapahtui kaikkien ruokintakertojen yhteydessä pieniä sessioita.

Kakeissa otin alkuun peruutusta, mutta siinä ilmenee kyllä runsaasti kiertymistä ja kun yritin yhdistää peruutuksen esim. istumiseen, koira kyllä peruutti ja istui, mutta istui eteenpäin peruutuksesta huolimatta... Kakeja hinkuttelin sekä sisällä että pihalla. Ajoittain tapahtuu pientä tassun siirtoa eteenpäin, mutta ainoastaan seisomisesta istumisessa se on systemaattisempi virhe. Tähän pureuduin sitten vielä illalla, kun Ihku toi Mikon vanhaa tumppua revittäväksi soffalle. Heitin tumpun koiralle vasta, kun se istuutui teknisesti oikein ja hyvinhän nämä alkoivat sujua! Ei siis ole oikotietä onneen! Tekniikka on vain laitettava kuntoon ja huonot on jätettävä palkkaamatta.

Päivällä testasin myös s-käännöstä seuraamisessa maanantain mietintöjen mukaan. Tässä tarvitsen ulkopuolisia silmiä.. Muuten seuraaminen vaikutti kyllä ihan ok:lta.

Testasin myös paikkamakuuta häiriössä heittäen Ihkun ympärille runsaasti nameja. Hienosti koira luopui nameista ja katsoi mua vaan tiukasti silmiin. Vasta luvalla laski nenän alas ja rupesi nameja imuroimaan!

Kävimme päivällä Tarjan kanssa kävelemässä metsässä. Lenkin aikana tuli useampiakin uros-koiria vastaan, osa hihnassa, osa irti. Havaitsin, että Ihku on kasvanut tämänkin suhteen; toki se jäykistelee vielä ja nostelee karvojaan, mutta nyt ääniefektejä ei enää tarvita ja ohitustilanteet ovat muutenkin huomattavasti aiemmasta rentoutuneet! On huippua omistaa aikuinen ja fiksu koira!