Treenailimme F-kentällä Sarin kanssa. Ihku aloitti kisamaisella kentälle tulolla. Bra aktivointi-sanaksi. Houkuttelut pois ja koira saa itse tarjota toimintaa, kun otan perusasennon. Tavoitteena saada siis Ihkukin perusasentoon. Näitä yritän nyt ottaa mukaan AINA treenatessa!

Kakkososuudella aloitimme noudonpalautuksilla, jotka hyvin. Ihku kävi kuumana kapulaan ja varasti sen vielä kahdesti maasta ennen kuin ehdimme noukkia kapulan ylös. Hyvä! Sitten siirryin luoksetulon pysäytyksiin, jossa Sari tipautti mut pilvilinnoista alas niin, että tärähti! Kriteerit ovat luistaneet ja olen vaikeuttanut hommaa siitä huolimatta. Nyt yritän ottaa puunkiertoa hommaan mukaan. Tavoitteena olisi saada koira tarjoamaan toimintaa itse hyvästä vauhdista ja molemmat tassut lätkälle! Loppuun hinkutimme vielä seuraamisen palkkausta vasemmalle. Kyllä on vaikeaa!

Kolmannessa sessiossa uusin alkuharjoitteen ja yritin palkkailla vasemmalta. Lisäksi viilasimme luoksetulon uppia uudelleen. Kahdella pallolla koira rupesi tarjoilemaan hommaa ihan kohtuudella, mutta puunkierto on varmasti tähänkin parempi... Näiden jälkeen kaksi kake-kuviota takaisinpäin ketjutellen (m-u-i-m + pa sekä m-i-u-m-pa). Molemmat hyvin. Yksi virhe taisi tulla maasta istumiseen nousussa, mutta sekin korjautui seuraavalla yrityksellä. Koiran ilme pysyi tosi hyvänä ja loppu-perusasento oli vikkelä. Aivan viimeksi vielä paikkamakuuta niin, että heittelin nameja ympärille. Aloitin pitkän tauon jälkeen liian vaikealla ja spontaanisti kielsin koiraa ottamasta nameja... Seuraavaksi se ei sitten meinannut uskaltaa ottaa nittä luvallakaan, mutta muutamalla lyhyellä toistolla ihan ok harjoite.

Nyt siis kaket alkavat olla kuosissa, mutta nuo leikkimistä vaativat liikkeet ovat jääneet huonommalle... Olen niin laiska! No nouto on kyllä edenyt ja sitä jatkamme näin kuin nytkin. Luoksetulon uppi ja seuraamisen palkkaus vasemmalle otettava nyt kuitenkin superharjoitusten alle. Seuraavan viikon ajan keskityn niihin!