Perjantaina olin saanut pohdittua tarpeeksi taas noita luoksarin pysäytyksiä ja päätin siirtyä atkaisin takapalkan aktivoimiseen. Treenailimme Sarin kanssa Niihamassa. Ihkun treenit olivat lyhyet mutta sitäkin tehokkaammat. Luoksetulossa palkkasin vauhdista vapauttamalla koiran takapalkalle. Kaksi ensimmäistä toistoa niin, että palkka oli maassa koiran takana, kolme seuraavaa niin, että Sari palkkasi takaa supikoiran nahalla. Ja hienoa! Vauhti ei hidastunut lainkaan ja koiran ilme oli superhieno!

Kakkososuudella yksi nouto ruokapalkalla. Tämä aikas jees! :)

Sunnuntaina päivällä treenasimme pikaisesti Algolilla. Ihku aloitti jälleen luoksetuloilla, joissa vapautus takapalkalle hyvästä vauhdista. Hienosti sujuivat. Vauhti oli rivakka eikä ennakoimista esiintynyt edelleenkään. Kolmen toiston jälkeen otin vielä läpijuoksun vahvistamisen. Tässä oli ina hidastusta merkin jälkeen ja palkka siis hieman myöhässä.

Kakkososuudella yksi nouto. Ja sit taas lenkille.

Illalla menimme toisiin maneesitreeneihin. Nyt Ihku aloitti luoksetulon vahvistuksilla; alkuun palkka istumisen asenteesta jätön puolivälissä. Seuraavana läpijuoksu koko matkalta ja loppuun vielä kutsu puolivälistä seisomisesta ja tästä palkka loppuasennosta. Jatkoin seuraamisiin, jotka sujuvat namilla nyt hyvin, mutta lelupalkalla tulee kooma. Koira ei voi lähteä lainkaan liikkeelle! Otin namilla myös peruutuksia ja täyskäännöstä vasemmalle. Käännöksen alku on hyvä, mutta puolivälin jälkeen pientä levähtämistä. Vaatii siis vielä sisätreeniä.

Kakkososuudella vahvistin muutamaa seisomista edessä juostessani takaperin ja tämän jälkeen siirryin luoksetulomerkeille. Pysäytin koiran puolivälissä sekä suullisella että käsimerkillä ja tästä välitön vapautus takapalkalle. Ensimmäinen suorite oli super-mahtava, kaksi seuraavaa ei ihan niin hyviä, mutta Ihku otti hieman häiriötä muista koirissa tässä vaiheessa. Täytyy vielä vahvistaa takapalkkaa, mutta nyt homma on edennyt kivasti!

Kolmososuudella otin jäävät kertaalleen peruutuksessa. Istuminen on hieman hukassa ja sitä vahvistelin sitten erikseen. Namipalkka on paree, sillä lelu aiheuttaa tässäkin kooman... Ahnehdin hieman hyppyä ja tuli luvattoman monta esteen kiertoa. Huaah! Tässäkin pitäisi antaa koiran tarjota, kunnes asenne on oikea. Itse istumiset esteen takana ovat nopeutuneet!

Vielä vihoviimeinen sessio, jossa doggie zenasin istumista ja makuuta hihnalla ja houkutellen. Taas olin hieman ahne eikä onnistumis% ollut kovin hyvä... Lopussa kuitenkin lähes 80%... Paikkamakuu n. 1 min meni hyvin, mutta loppuperusasennossa ensi yrittämällä jumi, toinen yritys uusitun jätön jälkeen oli ok. Näissä täytyy nyt vain ola rauhallinen, ettei poju kuormitu. Aivan viimeisenä Elinan juoksuinen Heta tuli vielä maneesiin. Naksuttelin Ihkulle kontaktista ja namiseuraamisesta ja nämä sujuivat todella hyvin, vaikka treenit olivat kokonaisuudessaan aivan liian pitkät ja häiriö oli suuri! Hieno Iihkali!