Sielu alkaa hiljalleen rauhoittua ja ahdistus väistyy. Ihku on ollut aavistuksen erilainen kuin ennen. Se haluaa nukkua ja oleilla alakerrassa compaundissaan ja lenkillä se on kovin säpsy & luimisteleva, jos nyppäsen sitä hihnasta sen imuttaessa haisuja hangesta... Pieniä eroja onneksi vain, ja toivon, että tilanne tästä normaalistuu. Kontaktin otto on kyllä ihan suht ennallaan ja kovin pikkuinen haluaa leikkiä... niin kuin aina ennenkin...

Kävin eilen narulenkillä porosten kanssa ja siinä ohimennen Kissanmaan koululla treenaamassa. Ursula sai tehdä hieman lyhennetyn kaavan, mutta molemmille tasaisesti treeniä. Odottava koira siinä sitten mellasti narun jatkona... Huh. Jopa Ihku!

Iippa oli hieno! Aloitin seuraamisilla, joissa ilme oli hyvä, mutta täyskäännöksessä on taas hieman ilmavuutta ja jouduin muistelemaan vas. käden lelupalkkausta. Nyt asento oli tiivis, joten ed. treenien etäisyyden kasvu johtui todellakin hangesta. Seuraavaksi luoksari, jossa ensimmäisestä pysäyksestä palkka vasta luoksetulokutsun jälkeen. Toisessa jätin lelun taa, sillä ensimmäinen pysäys oli aavistuksen "epätäydellinen" eli mulle jäi tunne, että sen olisi voinut tehdä vielä inan paremmin. Toinen oli sit kyllä super-hieno, vaikka luoksetulolaukka olikin aavistuksen hitaampi ja kootumpi. Vaihdoin lelun noutokapulaan ja leikimme sillä tovin. Ohessa muutama eteentuonti ja vautsi vau, kun vauhti oli hieno! Viimeisestä tuonnista palkkasin lelulla jalkojen välistä.

Kakkososuudelle rakensin ruudun, joka oli nyt jo lähes täysi kokoinen. Aluksi lätkällä, mutta 3 toiston jälkeen lätkä pois. Super-hienoja ja kiihkeitä ruutuja kaikki ja keskusta löytyy upeasti! Ruudusta jatkoin jääviin, joissa seisomisessa ensin kiertymistä, mutta namilla houkutellen sain asennon jäädytettyä. Narupallo palkaksi hyvästä jähmettymisestä ja odotuksesta. Pikaiset istumiset ja maahanmenot kans. Loppuun otin vielä kakeja heitto-nugetilla. Nyt ilme oli hieno! Ja koira ennakoi alkuun siirtymiä, eli kake-jökötys on ylitetty! Superia! Aivan viimiseksi vielä suora luoksetulo loppuasentoon ja hiukan leikittelyä.

Täytyy olla tarkkana tuon treenaamisen määrän suhteen. Ilmeisesti taukopäivät tekevät Ihkun vireelle kuitenkin ihan hyvää. Ja treenatessa tuo asioissa eteenpäin meno ja hinkutuksen välttäminen kyllä toimii. Seuraavissa treeneissä kasvatan ruudun jo täyteen mittaan ja sitten rupean kiireellä kasvattamaan etäisyyttä. Luoksetulossa odotusajan vaihtelu ja samalla palkan suunnan vaihtelu. Voisi ekaks vahvistaa nopeaa stoppia takaa ja sitten odotusta etupalkalla.

Kotiin tultuani otin vielä tunnarin etupihalla. Viimeisessä 5:llä kapulalla ja oma oli ollut kädessä n. 5 s. Hieno! Tästä koko sapuska palkaksi!