Rankan kanakurssin päätteksi menimme vielä porukalla maneesille treenailemaan sunnuntai-iltana.

Aivan alkuun naksuttelin Ihkulle autolla 2 min kontaktista. Uusi tilanne, 17 osumaa, eli ei  kovin häävisti.

Seuraavaksi otin koiran maneesiin sisälle ja sidoin sen hetkeksi seinään odottamaan. Treeniin keskityttyäni menin koiran luo ja vahvistin kontaktia taas 2 min ajan. Koska kontaktista tuli pian jatkuva, siirryin myös seuraamiseen, joka sujui hiensoti. Loppuun pieni leikkisessio.

Kakkostreenissä aloitin vastaavasti (2 min), mutta nyt Marika luetteli mulle keskiarvoja seuruuseen (n:o 7). Yksi virhe 25 askeleen pätkässä, mutta koska koira korjasi virheen uusinnassa, jatkoin eteenpäin. Seuraamissession jälkeen luoksetulo takaisinpäin ketjutellen, ei pysähdystä kuitenkaan. Kertaalleen Ihku varasti edestä sivulle siirtymisen, minkä vuoksi uusinta samasta. Uusinta oli kuitenkin hieno, kuten koko luoksetulohommakin! Lähdöt ovat todella räjähtäviä, loppuasento tiivis ja perusasentoon siirtyminen nopea, paikoin pa jää kuitenkin liian eteen.

Kolmossessiossa aloitin kisamaisella hypyllä, jossa istuminen todella pitkällä viiveellä, mutta muuten priima. Sitten kisamaiset jäävät, joissa ensimmäinen maahanmeno jäi seisomiseksi, mutta korjaten ok. Sitten kakeja häiriösanojen kera (2min). Hienosti poju keskittyi ja virheiden määrä väheni koko ajan. Näitä lisää kotosalla.

Aivan viimeiseksi paikkaistumiset ja -makuu. Istuminen hyvin, mutta makuussa vinkui, jonka kuitenkin lopetti, kun ilmoitin asiasta piilosta käsin. Lisäksi tassujen levottomuutta. Mutta paikkamakuun rakennan sitten kisojen jälkeen huolella kuntoon.

treenit olivat tosi hyvät. Sekuntikello oli kaikilla kiivaassa käytössä ja sen huomasi myös koirista. Kun vahvistaminen oli tarpeeksi tiheää, ja treeniaika varattu, alkoi koirista löytyä kummaa intoa!