Ihan itte koiran siihen ajoin, kun mun on varmaan pakko ruveta siedättää sitä käsittelyyn nykyistä paremmin. Sen pinna on vaan niin lyhyt, että normaalin alistumisen / mielistelyn sijaan, sillä paukahtaa pelkoaggressio päälle mitä pienimmästä kokemastaan uhasta. Ja nopeasti!

Mun on lisäksi saatava se uskoon, että mun sanomisillani on merkitystä. Viime aikoin se on taas urissut tutuille uroksille ja mun torumiset on olleet yhtä merkityksellisiä kuin... juu. Kaikki....

Yritin siis saada koiraa kyljelleen maahan ja se oli liikaa. Hampaat kolahti ranteeseen ja koira syösyi pois paikalta. Onneksi ehdin hyökkiä sen perään, ennen kuin se ehti paeta sängyn alle, sillä silloin olis peli ollut menetetty. Sitten jatkoin vain rauhassa samaa. Ihku-raukka ihan stressissä, mutta sain käsiteltyä sen kyljelleen n. 5 kertaa. Vapautuksen jälkeen, se tuli pyynnöstä kiltisti luo ja meni nihkeästi maahan, josta hiljalleen halasin sen kyljelleen.

Uusi kähinä tuli, kun olin jo lopettanut ja pyysin vain olkkarissa koiraa luokseni.  No eihän se tullut vaan lähti pakoon, kun nousin seisomaan. Jee! Se kirmasi ulko-ovelle, josta kävin sen sitten rauhallisesti hakemassa ja teimme uutta makuutreeniä (ilman kylkiasentoa) keittiössä namien avulla. Kun se alkoi sujua, Iippa rupes tekeen myös kakeja hienosti ja lopulta, kun namit loppui se myös leikki ja pusutteli ihan normisti.

Huh! Olisin voinut toki tehdä näitä juttuja, jo silloin kun Ihku oli pentu ja pienempi, mutta enpä tehnyt, sillä se oli silloin NIIN kauhuissaan ja sen naskalit oli NIIN terävät... Nyt koira sentään luottaa muhun silleen, että se ei oikeasti ... ehkä... pure mua.

Aamuruoalla naksuttelin maahanmenoja ihan normisti edessä ja sivulla. Puolivälissä istui maahan ja pyysin koiran syliin ja keikkasin sen siitä hitaasti jalkojeni välii selälleen makaamaan. Ilman murinoita! Ja silmät alkoi siinä lupsua, kun sitä silittelin... takajalat vain olivat kouristuneet jännityksestä, etuset olivat sentään aika rennot, kun niitä heiluttelin. Ehkä se tästä hiljalleen. Halailupätkän jälkeen vapautin Ihkun ja treenasimme vielä hiukan lisää. Treeni sujui lopussakin hyvällä intensiteetillä, eikä hali tuntunut aiheuttavan mitään skismoja. Hyvä näin.