Perjantaina alkoi kesäloma ja pääsin het alkuun Outin opetettavaksi pellolle. Tein Ihkulle 715 askeleen jäljen, jonka alussa pitkä vastatuulisuora, sitten 90 oikealle, 90 vasemmalle, piikki vas, piikki oik, 90 oik, 90 vas. 5 esinettä, joista viimeisen jälkeen ruokakuppi n. 15 askeleen päässä.

Alku oli tosi kankeaa taas vaihteeksi. Nenä nousi ja katkoksia oli paljon. Ilmeisesti vastatuuli on siis oikeasti vielä aika vaikeaa pojulle. Ja lisäksi mä toki sössin koko ajan hihnan kanssa... Ensimmäisen suoran jälkeen homma parani hiukan ja välillä tuli ihan kivojakin pätkiä. Viimeisellä esineellä vain kehut palkaksi ja lähetys jäljelle, josta löytyikin melkein het ruokakippa.

Paljon sain hyviä nauvoja! Kiitos Outi! Voi, kun vaan muistaisin ne kaikki!

Tässä muutama mieleen jäänyt:

1) Älä vedä koiraa kiemuralle! Kädet lähellä vatsaa ja hartiat rentoina, jottei käsi muutu kovaksi. Jos nenä nousee, tähän nopeasti pidäte, mutta liinaan ei saa jädä kiinni, vaan koiran täytyy antaa jatkaa jäljestystä suorassa.

2) Jos tulee viettikatkoja ja koira nostaa päätään, purista liinasta ja anna positiivista painetta lähteä eteenpäin. Tätä voi käyttää myös kokeissa!

3) Jos koira ilmaisee esinettä liian varhain (vastatuulessa), älä päästä sitä maahan! Laita nameja taajaan vastatuulipätkille, jotta koira oppisi, että saatuaan kaukaa esineen hajun, kannattaa tiivistää nenää maahan, sillä sieltä löytyy namia!

4) Kulmissa LUE KOIRAA! Älä katsele ympärille äläkä etsi itse kulmaa. Kulman jälkeen ripeä siirtyminen koira taa, jotta pääset vahvistamaan positiivisella paineella eteenpäin pyrkimystä heti kulman jälkeen! Äläkä, hyvä ihminen, ohjaa kulmassa koiran toimintaa!

5) Esineen ilmaisussa valittava tarkasti kummalta puolen nostaa esineen, jotta koira pysyy suorana. Lähetyksessä namit ensimmäisille askelmille, liina kädessä suoraksi nouseminen ja lähetys koiran sivulta.

6) Kannattaa pysyä vaikeissa kohdissa lähellä koiraa, jotta pystyy nopeammin puuttumaan virheisiin!

7) Huolehdittava askel askeleelta, etä koira tekee hyvää työtä. Kulmissa tarkkana myös! Ja hyvää työtä on tehtävä, oli koiran päivä millainen tahansa! Positiivinen paine hihnan käyttöön, myös kehumiset, kun koira on korjauksen jälkeen jäljestänyt hyvin 4-5 askelta.

8) Esineiden ilmaisun palkkaamattomuus opetetaan nyt viimeisellä esineellä, jonka jälkeen seuraa heti ruokakippo.

9) Ihkun viettiä jäljelle on kasvatettava. Alkuun enemmän nanskaria!

10) Harhajälkien opettaminen kahden avustajan kanssa. Eli vieraan tekemä jälki. Jos koira jäljestää hyvin, voi 2. avustaja kävellä jäljen yli n. 20m päästä!

11) Ojien ylittäminen opetettava. Vaihteleva maasto. Hiekkajälkien opettamiseen ei kannata jumiutua.

Huh! Tällaista jäi mieleen...