Tallasin n. 500 askeleen jäljen T:lle. Jäljellä 3 esinettä ja loppukippa, 90 kulmat ja piikit molempiin suuntiin. Vanhetusta n. 20 min.

Alku lähti tahmeasti, kuten niin monesti... Mutta ensimmäisen esineilmaisun jälkeen alkoi lyyti kirjoittamaan ja Ihku alkoi siis jäljestämään tarkasti. Kulmat erinomaiset ja esineilmaisutkin ok. Välissä nenu hieman nousi ja kun pidätin, seurasi helposti viettikatkoa, jolloin olisin mieluusti kiiruhtanut eteenpäin lyhyelle hihnalle, mutta sain ohjeet pysyä paikallani ja antaa koiran ratkaista tilanteen itse. Lopussa hiukan pidemmällä liinalla, jolloin keskityttiin hihnan pidentämiseen maltillisesti.

Outi totesi jäljestyksen jälkeen, että alkusuoralle täytyy tehdä jotain. Pohdimme hihnan laittoa jalkojen väliin jo ajoissa ja tuntumaa vasten paalulle tuloa. Seuraavalla kerralla heitän paalulle ruokaa Ihkun nähden ja alkuun hiukan tyhjää ennen yksittäisiä namppoja. Koira täytyy saada alusta asti hyvällä innolla töihin.

Lisäksi pohdimme noita hukkia, ja asia taitaa olla niin, että koira hukkaa jäljen nostettuaan ensin kuonostinta korkemmalle. Eli mun täytyy puuttua uimiseen heti eikä kohta, jotta jälki ei katoaisi.

Ihkun perustyöskentely on kesän aikana parantunut, mutta tason vaihtelua on vielä paljon näin yhdenkin jäljen aikana.

Jatkossa jälkiä n. 3/vko. Tällaisia peruspituisia ja pääosin vanhentamattomia. Vanhempia jälkiä voi sitten ajaa vaikka kerran kolmeen viikkoon. Ja itse pohdin..., että myös pidemmpiä jälkiä vastaavalla tavalla. Jäljissä vaihtelua ja mun täytyy myös itse olla innokkaampi koiran kehuissa yms. Nyt tietty hiukan jännitti, kun Outi katsoi... ;)

Jesh! Tästä on hyvä jatkaa! KIITOS OUTI! KIITOS!