Meinasin unohtaa kirjata etenemisestämme ruudun suhteen!

Olen siis aiemmin vahvistanut Ihkulle ruudun keskustaa lätkällä ja poju osaa loikata narun yli ruutuun myös ilman lätkää. Perjantaina Sarin kanssa treenatessa havaitsin kuitenkin, että vauhti hiipuu ruutuun tullessa ja paikka ruudun sisälläkin jää hieman eteen.

Niinpä lukaisin hieman Svartbergia ja pohdin ankarasti kuinka jatkaa. Varsinkin kun olin perjantaina nähnyt Kurtin huippunopeat ruudun läpi syöksymiset!

Tuumasta toimeen ja treenaamaan männä lauantaina. Rakensin ruudun ilman reunanauhaa ja vaihtelin sen paikkaa siirtämällä aina kahta merkkiä kerrallaan eri suuntiin. Asensin valkoisen pallon ruudun taa houkutteeksi ja lähetin Ihkun ruutuun. Naksautin, kun koira oli ruudussa ja heitin geelipallon perään. Lähes poikkeuksetta Ihku valitsi perään heittämäni geelipallon ja ruutuun menon empiminen väheni lähetys lähetykseltä. Lopulta sain lähetettyä koiran yli 25m päästä ruutuun; se juoksi suoraan eteenpäin korvat liiskassa, juoksin itse perään ja naksautin ja heitin pallon, kun koira saavutti ruudun. Näin saimme hienon ruutuun menon ilman inankaan hidastusta, ja kuitenkin koira reagoi naksuun ja kääntyi vastaanottamaan geelipalloa, vaikka ns. houkutepallo olikin ruudun takana n. 10m päässä. Wow!