Luin koirien vapaapäivinä taas Svartbergiä ja oivalsin, että kulmat voidaan tehdä samalla viivalla niitä edeltävän suoran kanssa! Silloin koiran ei tarvitse miettiä epämääräisiä askelia sivulle ja väistäminen vähenee!

Harkkasin "uutta" asiaa heti Ihkun kanssa ja homma vaikuttaa hyvältä. Ensin siis paikalla erilaiset käännökset aina täyteen ympyrän saakka. Sitten samat edeltävän suoran kera niin, että pysähdyin käännökseen mutta jäin suoralle enkä ottanut edes puolta askelta kohti uutta suuntaa. Etenkin vasemalle homma toimii hyvin, oikealle on vielä lievää etääntymistä, mutta eiköhän se vähene, kun koira huomaa, ettei sen tarvitse väistellä mua. Täyskäännös vasemalle vaatii myös vielä harjaantumista, paikalta tämäkin sujuu jo kivasti.

Lisäksi tunnari on ollut kuvioissa alkupaloista lähtien ja ulkona olen yhdistänyt osin pakoja kapulan palautukseen. Tässä täytyy olla nyt vain tarkkaavainen, että nenä pysyy mukana, vaikka vauhti kasvaa. Tänään pääsin 4 kapulan erotteluun, mutta koska treenasin niin paljon muutakin, päätin olla ahnehtimatta enempää.

Jäävissä on hiukan sekoilua, mutta yritän nyt vahvistela niitäkin sekoitellen vanhan kaavan mukaan, eli sotken vahvimman toiminnon sekaan toista ja sitten kolmatta jäävää. Up on tällä hetkellä vahvin, istuminen heikoin ja harkkasin tänään lähinnä niitä.

Tavesin kentällä on uusi matalampi kiinteä hyppyeste, jolla otin hyppynoutoa. Ihku loikkasi loistavasti esteen yli aina palautuksissa, mutta meno hirvitti hieman. Taidan ottaa ko. esteele lätkäkuurin ja yhdistää noudon vasta kun edes-takainen hyppy on taas vahva. Nyt sain vain hienoja noudonpalautuksia... kapulalle meno meni esteen kiertämisen kautta...

Ja metsälenkillä olemme treenanneet hihnan kiristämättömyttä. Iihkali alkaa olla kivasti kuulolla, kun lenkkeilen Uldan ja sen kanssa kolmin. Tarjan ja Telan kanssa yhteislenkki meni ihan pipariksi, mutta yritän nyt välttää kimppalenkkejä hetken ja vahvistaa oikeaa liikkumistapaa omilla lenksuilla. Ihanaa! On mukavaa nähdä, että koira ottaa kontaktia aiempaa enemmän, ja itse kiristelen vähemmän. Ja tätä harkkaa teemme siis ilman tavoitteita. Joka päivä on onnistumisen arvoinen!