Treenasimme sunnuntaina taas vaihteeksi kokeenomaisesti Nokialla.

Ulda pääsi BH-koiraksi Nanon ollessa paikkamakuussa. Huutelin käskyjä tarkoituksella varsin kovalla äänellä, jotta saimme Nanolle sopivaa häiriötä, mutta yllärinä tästä seurasi myös se, että Ursula oli aivan tohkeissaan ja esitti hienoa seuraamista, jääviä ja supervauhdikasta ja korkeilla etutassun liikkeillä somistettua luoksetuloa! Alkuun hieman ihmettelin, mutta sitten tajusin, että mummon kuulohan on heikentynyt ja nyt se oli superpiukeena, kun kuuli käskyt eikä tarvinnut arpoa, mitä tehdään! Ei ole koira siis umpimielinen, kun ei tottele käskyjä... ei!!Pusu

Ihkun kanssa treenasimme hiukan noutoja ja kakeja paikkaistumisen lisäksi. Heidiltä sain hyvän vinkin heittää hyppynoudossa kapulan heti esteen taakse, ettei Ihkun tarvi etsiä kapulaa. Yksinkertaista, mutta tehokasta! Metskunouto hetsaten ihan ok. Tunnarin erottelu on kunnossa, mutta alkunamit taitavat vain hämätä koiraa... ja palautus on hidas eli tunnarikapulan palautus täytyy opettaa vielä erikseen vaikka pakoja hyväksi käyttäen.

Kakeissa 10 askeleen etäisyys. Alkuun malttamattomuutta ja koira tarjosi ensimmäisen käskyn jälkeen kaikki eri liikkeet, mutta kun odotin vain rauhassa, rupesi malttia löytymään ja sitten kuuden liikkeen kakesarja käskytyksestä sujui erinomaisesti. Liikkeissä ei lainkaan tassuttelua, makuulla Ihku oli siirtänyt toista takatassua kahdesti n. 1cm taaksepäin. Wow!