Riitta ja Pekka Korri kävivät kouluttamassa Tamskilaisia Tallilla ja me pääsimme Ihkun kanssa mukaan voittaja-luokan peruutuspaikalle! Kivaa!

Koulutussessio oli mukava ja pieniä vihjeitäkin tarttui mukaan. Pääosin sain kuitenkin mukavaa uskonvahvistusta toimiini!

halli aiheutti itsessään melkoisen haasteen, sillä Ihku menee tunnetusti sekaisin uusissa sisähalleissa. Suunnittelin treenin siis sen mukaisesti.

1. sessiossa palkkasin koiraa ensin kontaktista ja sitten menin kisamaisesti kehään, jossa palkka lähdöstä, minkä jälkeen Riitan käskytyksellä seuraamista ja aina välillä koiran leikittämistä.

Tästä sessiosta saimme ohjeita täyskäännöksen harkkaamiseen. Asiaa voi työstää perusasentojen kautta kesken käännöksen ja S-kaaviolla eli vasemmalle heti oik. täyskäännöksen jälkeen. Lisäksi asiaa voi yrittää työstää jättämällä koira seisomaan ja ottamalla se mukaan seuraamiseen ja välittömään täyskäännökseen. Tässä tarvitsisi avustajaa naksuttamaan koiran optimista perän käytöstä. Muutoin Ihkun seuraamispaikka sai kiitosta. Jatkossa seinien ja esineiden lähellä sekä vieraissa halleissa harjoittelu otetaan systemaattisemmin koulutusohjelmaan.

2. sessiossa leikitin Ihku aluksi frisbiillä ja kun puruote alkoi olla edes kohtuullinen siirryin noutoihin Svartberg-kaavion mukaan eli ensin palkka juoksusta, sitten kapulan nostosta ja lopuksi tuonnista hieman myöhemmin. Ja Ihku oli ihan hyvä.

Näihin Riitta neuvoi vahvistamaan nimenomaan nosto-osuutta, sillä palautusvauhti itsessään on ihan hyvä. Vinkiksi saimme puunkierron yhdistämisen harjoitukseen, jotta mukava leikkiasetelma säilyy. Myös kahden puun kiertoa voi käyttää, jotta päästään nollaamaan tilanne mahdollisen huonon noston jälkeen. Loppuasentoa kannattaa myös hieman tiivistää, mutta parempi hieman väljä kuin liian tiivis... ainakin toko-tuomareiden mukaan...

3. sessiossa ruokatauon jälkeen lähetin Ihkun aika kylmiltään hallin toisessa laidassa olevaan ruutuun. Meno oli hieman epävarmaa loikkimista, mutta hienosti kohde löytyi. Tästä pallo palkaksi koiran yli. Toisen lähetyksen tein tuplapallolla ja nyt vauhti oli hyvä ja matka suora. Kolmannessa sessiossa lähetin koiran ruutuun ja otin siellä maahanmenon. Sisäänmeno oikeasta laidasta, mutta keskusta löytyi hyvin. Tämän jälkeen lähempää yksi lätkälle lähetys ja toinen keskustan etsiminen ilman lätkää. Molemmat hienosti!

Lisäksi näytin luoksetuloamme, joss ensimmäinen pysäys valui. Toisessa heitin hetipallon, sillä hallitilanne oli Ihkulle vaikea. Sitten vielä seisomisesta maahanmeno ja myös loppupätkä erikseen.

Ruudussa Riitta kehoitti vielä vahvistamaan keskustaa kauempaa, mutta oli myös sitä mieltä, että liikettä voisi kasata jo kokonaiseksi. Ja Ihkun vauhti oli ihan riittävä. Luoksareissa käski jatkaa upeissa kuten olen tehnytkin, maahanmenossa voisi käyttää satunnaisesti etupalkkaa, sillä koiran maahanmenotekniikka on hyvä eli menee taapäin.

Ihan loppuun otimme kimppaistumiset ja paikkamakuut. Oli kylmä ja ipanan tassut liikkui. Tähän Riitta vinkkasi, että lätkää voisi käyttää apuna... Ihan hyvä idea.

Muiden suoritteiden seuraaminen oli opettavaista ja kokonaisuudesta jäi kiva maku! Kiitos Riitta! Ja kiitos Mirva, kun järkkäsit hienon koulutuksen!