Treenailin pikaisesti lenkin jälkeen samaa kuin aiemminkin tällä viikolla eli seuraamista, noutoa, tunnaria. Seuraamisessa koira oli tosi innoissaan, mutta mä en... Nyt mua selkeästi häiritsee, että seuraamisasento on liian edessä... Ja kun se häiritsee, vitutuskäyrä nousee ja tullaan lähelle katastrofia. Onneksi tänään matoin sitten vain palkata lyhyistä pätkistä ja lopetin, ennen kuin menetin hermoni. Täytyy pyytää Saria katsoon tilannetta huomenna tai sunnuntaina... Ja jos paikka on liian edessä, niin sitten se korjataan. Huominen koetreeni ei muuta tätä asiaa suuntaan tai toiseen.

Lisäksi harkkasin ruutua, jossa huomasin, että lyhyt valmistelu "rrrrrr..." ei välttämättä riitä vaan koiralla täytyy olla hiukan aikaa skannata ruutu katseellaan. Käytännössä tämä tarkoittaa evl:ssä sitä, ettei pidä ottaa perusasentoa liian nopeasti ennen ruutuun lähetystä! Ruudusta seuraamiseen tulossa oli aavistus ongelmaa - Ihku juoksi oikealle puolelle pällisteleen! Tätä sitten harkkailin supikoiran ja oikealle käännösten avulla ja alkoihan se vasen puoli löytyä.

Kolmantena osa-alueena nouto, joka alkaa olla aika kiva jo ilman hetsaustakin. Aina välillä täytyy muistaa näitäkin, jottei hetsaus muutu tiukaksi osaksi liikettä!

Luoksarissa vahvistin vauhtia ja Ihku oli supernopea poro! Tuosta vauhdista ei kyllä pysähdytä ihan hetkessä, joten aikamoista tasapainottelua tämä on.

Kotona rekrytoin Mikon tunnariapuun etupihalle. Olen harjoitellut sisällä alkukäännöstä ja se sujui nyt ensimmäistä kertaa ilman ongelmia koko liikkeessä. Otimme ihan kisamaisen liikkeen, mutta ilman käskytystä siis... (Mikon koulutus on vielä vaiheessa!) Ja Ihku oli super! Lähti kuin katapultista, liinat kiinni kapuloilla ja haistelu käyntiin. Meni oman ohi yhden kapulan verran, palasi ja nappasi sen varmasti ja reipasta laukkaa takaisin. Loppusysteemit täyden kympin luokkaa! Wow! Ja mun koirienhan ei pitäisi osata noutaa!!!!