Pidimme Nummen Päivin kanssa tokon koetreenin Tamskin tallilla lauantaina. Ihku osallistui viimeisenä, kun aikataulut antoivat sijaa.

Paikkamakuu ja -istuminen olivat ihan ok. Makuussa hieman korjasi tassujen asentoa ja alussa aavistuksen haisteli maata, mutta ei mitään ylimaallista levottomuutta. Viimeisen 1,5 min ajan oli aivan paikallaan.

 

Hain koiran autosta ja siitä suoraan yksilösuoritukseen. Jep. Ei onnistunut. Ihku oli aivan kuutamolla ja katseli vain ympärilleen. Seuraaminen oli hädin tuskin vitosen arvoinen… Ruutu 0, sillä koira lähti ihan metrin eteenpäin. Loppuun vielä tunnari, joka yllättäin onnistui kohtuudella. Hiukan oli vieraiden kapuloiden maistelua, mutta ei nostelua kuitenkaan ja vauhtiakin oli mennessä laukalle saakka. Palautuksessa meinasi mennä Päivin luo, mutta muutti suuntaansa, kun kutsuin. Reppana… Leikittiin sit hiukan ja juostiin yhdessä ruutuun. Tämän jälkeen itsenäinen ruutuunmenokin onnistui.

 

Tämän jälkeen jatkoimme koetreenin ohjausta, sillä aikaa oli ruhtinaallisesti jäljellä. Ihku odotteli kehän laidassa narussa. N. 40 minuutin kuluttua koe oli ohi ja ehdin vielä hiukan treenata Ihkuakin. Päivi käskytti seuraamisen, ja nyt se sujui ihan kohtuudella! Ja ilman sen kummempia uusia virityksiä… hiukan vain namin kanssa heilumista. Ja tämän jälkeen leikin hiukan supiksella ja otin ihan norminoudon, joka oli hieno! Laukalla mennen tullen ja vauhdista palkka.

 

Eli; Ihkulle täytyy antaa aikaa, jotta se ottaa tilan haltuunsa. Mun ei tarvi lähteä mihinkään ihmevirityksiin eikä niistä varmaan olis hyötyäkään. Mutta aikaa ja kärsivällisyyttä täytyy olla!

 

Sunnuntaina treenasimme maneesilla Sarin kanssa. Siitä seuraavia huomioita;

1) hidasta seuruuta täytyy muokata, hiukankin pidemmällä matkalla Ihku unohtaa paikkansa ja alkaa edistää.

2) askelissa rauhaa!!!

3) kontaktia ja häiriökestävyyttä on vahvistettava! Ja paljon!!!!!!

4) ruudun maahanmenoa saan nopeammaksi menemällä itse ruudun viereen, josta pikainen palkka, kun koira lätsähtää maahan

5) ruudusta seuraamiseen tulo on ihan opetettava. Alkuun suoralla linjalla ja lyhyeltä matkalta, palkka ulkokautta.

Jeps. Muut seuraamiset, luoksari ja noudot sekä tunnari sujuivat kivasti.

 

Mutta todellakin. Kotona mietin ja pohdin ja suunnittelin ja nyt pääpaino treenauksessa on kontaktin vahvistamisessa ja häiriöiden poissiedättämisessä. Teknisesti Ihku on jo ihan taitava, mutta jos pää ei pysy mukana, ei mistään ole mitään iloa! Ja toko-Sm-koejärjestelijätkin ilmoittivat, että ottavat Ihkun kasvattajan jääviyden huomioon, kun jakavat tuomaripaikkoja, jotta Ihku pääsisi starttaamaan voittajassa! Eli pakko yrittää ja kovaa!