Tavoitteenani on ollut nussuttamiseen puuttuminen, mutta nyt, kun motivointi on kohdallaan, tätä ongelmaa on esiintynyt tosi vähän! :)

Viikonloppuna onnistuin kuitenkin puuttumaan asiaan kahdesti ja kerrankin rakentavasti. Noudatan nyt Hagströmin neuvoa, eli koiralla on mahdollisuus valita, mutta jos se valitsee nussuttamisen, seurauksena on jäähy. Ei siis varsinaista kieltämistä, vaan koiralla itsellään on valinnan mahdollisuus.

 

Lauantaina kentällä oli jäätynyt nenäliina, jonka kimppuun Ihku zuumasi kesken leikin. Menin ja siirsin koiran rauhallisesti niskanahasta jäähylle ja Ulda pääsi leikkimään. Hetken päästä Ihku sai uuden mahdollisuuden ja se oli mainion näköinen liidellessään nenäliinan yli pallo suussaan; silmät ja nenä suuntautuivat kohti räkäliinaa, mutta leikki voitti ja koira tuli reippaasti houkutuksen yli. Tätä sitten muutama toisto, ja kohta koko liina unohtui. J

 

Sunnuntaina treeni oli astetta haastavampi, sillä maassa oli nartun pissit. Ihku leikki aluksi hyvin, mutta kun pallo vieri pissin ohi, koira syöksyi kuin magneetti nenässä maata nussuttamaan. Seuraava yritys jäähyn jälkeen meni aivan vastaavasti, paitsi, että koira oli todella nopea ja syöksyi pissille melkein heti kentälle päästyään. Kolmas yritys meni sitten paremmin, Ihku katseli ja väisti pissiä ja rupesi leikkimään hienosti, vaikka heittelin palloa juuri houkutuksen luo. Jatkoin vain liian pitkään ja jossain kohden toinen haju tuli ja veti pojua nenästä… ja eikun jäähylle taas… Viimeiessä sessiossa keskityin kunnolla ja onnistuin lopettamaan ennen kuin houkutus kävi liian suureksi! Tästä sitten autoon meno nameja syöden ja kehujen kera.

 

Uskon, että näin homma voi toimia. Ainakin alustavat kokemukset tuntuivat lupaavalta. Sunnuntaina myöhemmin kävimme ihan uudella kentällä leikkimässä ja siellä Ihku oli vain superinnoissaan. Minkäänlaista haistelun ajatustakaan ei ollut, vaikka hangessa näkyikin houkuttelevia keltaisia merkkejä! J J J