Perjantaina Ihku aloitti uuden aluevaltauksen sillä aloitimme agilityn Männistön Päivin ohjauksessa SPD-hallissa. Ihan vain huvin vuoksi ja mielenvirkistykseksi!

Ja hauskaa oli. Ihku oli varsinkin alkuun aivan liekeissä, mutta toki siltäkin moottori hyytyi ja bensa loppui, kun hilluimme kentällä tuon tunnin ilman sen suurempia suunnitelmia... Eli tästä opin heti sen, että myös tässä lajissa on suunniteltava treenit, jos haluan, että homma luonnistuu edes jotenkin... ;)

Mutta sitten lyhyesti esteistä: Hypyt sujuivat hienosti mini-korkeuksilla, mutta maxi-korkeuksilla Ihku sukelsi esteiden ali, kuten kaikki?! porokoirat tekevät alkutaipaleellaan. Kahden riman avulla nämä korkeammatkin hypyt ok.

Putki oli pelottava! Mutta hillittömällä hetsauksella koira sukelsi sinnekin. Pääsin kuitenkin vahvistamaan myös ohituksia, joten seuraavalla kerralla aivot mukaan ohjaajalle.

A hirvitti aluksi, mutta sitten Ihku rupesi loikkimaan sille niin innoissaan, että sekä meno- että paluukontaktit jäivät kauas tassujen koskemattomuuksiin. Harkkasimme sitten ihan puomin alastuloa targetilla ja tassukontaktilla ja tämä alakoi sujua tosi kivasti!

Kepeillä vein pojua muutamaan kertaan ja ihan hienot alkeet perushoukuttelun avulla alkoi muodostua. Ja tässä Ihku nuolee kepit tosi läheltä, mikä on kyllä aika erikoista, kun se yleensä muutoin ottaa selkeä hajuraon kaikkeen ja kaikkiin. Kiva!

Maan haistelu yltyi varsinkin Ihkun väsyessä aivan kamalaksi, joten jatkossa suunnittelen treenaukseen niin, ettei haisteluun ole mahdollisuutta. Muiden koirien aiheuttamat häiriöt olivat sitä vastoin aika hallitut. Wow! Enpä olisi uskonut, että tällaiseenkin karahdan!