Eilen tallasin 1050 askeleen pituisen jäljen, joka vanheni n. 2h 15 min. 10 kulmaa ja 4 esinettä, joista yksi jäi peltoon. Nyt laitoin kulman jälkeen heti namia ja tämä auttoi, sillä nyt Ihku kääntyi ja piti kuononsa maassa myös kulman jälkeen. alkupaalu ilman namituksia.

Ongelmia kuitenkin oli... Alussa Ihku näytti vaihtavan johonkin riistan jälkeen. Keskeytin sen touhut ja palasimme hieman taapäin. Tästä ihan kivasti puoliväliin jälkeä, mutta sitten taas riistaa ja talon pihalla kököttävä musta kissa. Aaargh! Sain lähes raivarit! Ihku uskoi yllättäin, kun kielsin sitä Ei-sanalla poikkeamasta kissan luo. Se reagoi kieltämiseen tulemalla mun luo ja menemällä maahan eteeni. Tästä sitten taas uusintalähetysten kautta matkaan. Tähän sähläykseen olisi kyllä kisajälki loppunut, mutta päätin antaa Ihkulle mahdollisuuden jatkaa, sillä halusin nähdä kuinka se jaksaa pitkän jäljen.

Loppu 1/3 sujuikin hyvin. Tulimme jopa kissapaikalle takaisin ja katti oli siirtynyt taas uuteen paikkaan katselemaan. Nyt Ihku ei kuitenkaan reagoinut siihen, vaikka selvästi huomasikin sen. Ja työstö jäljellä oli kaikkinensa hienoa eikä koirassa ollut minkäänlaisen väsymisen merkkejä.

Kokonaisjäljestysaika tappeluineen kaikkineen oli n. 40min eli ihan ok.

Huh! Seuraavaksi poistan Ihkulta jatkamisen mahdollisuuden, jos se rupeaa riistailemaan yhtään. Lisäksi keskityn motivaatioon ja alun tyhjiin. Nythän leikin yhden esineen luona pallolla ja tämä näytti toimivan hyvin. Lisäksi ajoittain esineistä vain jatkojäljestyslupa ilman varsinaista esinepalkkausta. Lauantaina on sitten FH-harjoituskoitos.