Ursula kävi eilen elläinlääkärillä, koska sillä on ollut toista viikkoa reversed sneezingiä eli kirnuamista mun oman sanakirjani mukaan. Ihku ei ole oireillut, mutta homma vaikuttaa ensisijaisesti nenispunkkiselta, joten otimme siihen kokeiluluontoiset lääkkeet. Toivottavasti onkin sitä!

Ursula lähti lääkärireissun jälkeen Minnan kanssa mökille. Tulee takaisin vasta sunnuntaina. Sniiif! Mutta se tykkää kyllä mökkeillä ja siellä se saa uidakin niin paljon kuin sialu sietää! Pupu!

Ihku oli hieman ihmeissään jäädessään ainoaksi koiraksi kotiin. Kävimme ehtoolla juoksemassa 38min rivakan hikilenkin (lämmintä varmaan 25) ja sen jälkeen iltatottistelut, sillä ilmaisia lounaita ei meillä enää ole!

Ihku-ressu oli ihan naatti, mutta hienosti se jaksoi innostua ja sain vahvistettua luoksarin nopeuksiakin ottamalla alkuun pari pakovahvistetta lähtöön. Kokonaisuudessa sitten seuraaminen kävellen ja juosten ja tämän jälkeen hieno luoksetulo!

Tänä aamuna otin harjoitukseen mukaan jäävät, joissa oli alkukankeutta, mutta kyllä se istuminenkin löytyi, kun olin kärsivällinen ja vaihdoin namiin pirupallon sijaan. Ihku rupeaa kyttäämään vinkulaista liikaa eikä pysty keskittymään valintatehtävään. Kokonaisuudessa otin jäävät (istuminen erikseen ja maahan ja up samassa liikkeessä), luoksetulon ja seuraamisen. Ihkun vire pysyi kyllä hyvänä, mutta nyt sekä seuraamisen paikassa että luoksetulon vauhdissa olisi toivomisen varaa. Keskityn nyt siis näihin kolmeen liikkeeseen ja etenen muiden ketjuttamiseen vasta, kun näiden tekniikkaa on hieman vahvistettu. Mutta tärkeintä hommassa on se, että Ihku jaksoi tosi hyvin koko pitkän session!!!!

Kotimatkalla naksuttelin seuraamisen tarjoamisesta ja tajusin, että väljyys johtuu osin mun palkkauksen suunnasta ja siitä, mitä annan koiran tehdä palkkaamisen jälkeen. Nyt palkkauksen jälkeen lähdinkin takaperin, jolloin Ihkulla oli kiire saada mut kiinni ja tällä ja palkan annolla oikealta sain koiraa kivasti tiivistettyä. Paluumatkalla törmäsimme naapureiden "vihollis"koiriin ja Ihku selvisi hienosti, kun menimme perässä ja pidimme säällisen etäisyyden. Pihassa sitten pupu oli enää pieni häiriö... Ihku ravas sen perään ja meni maahan jo toisella kehoituksella! Hieman homma on edistynyt, koska viime kesänä Ihku muistaakseni vielä kiljui jänöjen perään!