Olin viikon Islannissa ratsastelemassa ja koirat olivat siis lomalla myöskin. Maanantaina kaahasimme Marikan kanssa Niihamaan treenailemaan.

Aloitin Ihkun kanssa ihan namikontaktin ja seuraamisen vahvistamisella. Nämä sujuivat yllättävän hyvin helteestä huolimatta. Tämän jälkeen otin jäävät peruutellen ja sitten saimme kasattua paikkamakuuporukan, joten 3 min paikallaolo Ihkulle vieraassa holskurivistössä. Toimin itse liikkurina, joten tehtävä oli myös Ihkulle haastava. Pientä tassujen liikettä, mutta muuten ok. Tämän jälkeen otin luoksetulon, jossa vahvistin ensin lähtövauhtia ja sitten otin koko liikkeen. Nämä olivat hienoja! Korvat olivat liiskassa ja loppukuviotkin hienot. :) Lopuksi annoin Ihkun tarjota vielä metallikapulan noutoa ja wow! nyt koira on kässännyt asian ihanuuden. Ote kapulaan on ajoittain tärisevä, mutta nyt kaikki palautukset olivat nopeampia kuin kapulalle menot.

Välissä treenailimme Marikan koiria ja sitten Ihkun kisamainen osuus. Aloitus oli hiukan harhaileva. Seuraamisessa ensimmäinen kulma meni överiksi, mutta en välittänyt vaan jatkoin niin, että pysähdyin joka käännöksen jälkeen. Hiljalleen Ihku rupesi parantamaan ja loppuseuruu oli kohtuullisen kelvollista. Tästä siirryimme jääviin. Seisomisessa väistämistä ja kun palasin, koira rupesi pyörimään. Vahvistin seisomista kulkemalla koiran molemmin puolin ja kun tämä onnistui tein ns. liikkeen lopun ja siirryimme seuraavaan tehtävään. Liikkeestä istuminen jäi seisomiseksi. Korjasin kerran peruuttaen ja sitten koko liike, joka oli ok. Otin koiran istumasta suoraan seuruuseen ja tästä maahan. Loppu ihan kivasti. Seuraavana suunnitelmissa luoksetulo. Elina tuli säätämään jotain paikalle ja jouduimme siirtymään kentän takalaitaan. Tästä muodostuikin hyvä siirtymä ja Ihku oli onneksi satasella mukana. Luoksetulo oli hyvä. Siitä taas siirtymä hyppyesteelle, jossa metallinouto. Alku hyvin, mutta metalli ja korkea este aiheuttivat Ihkulle epävarmuutta ja niinpä se pysähtyi esteen taakse ja tuli yli vasta pienellä lisävihjeellä. Edestä sivulle siirtyminen ennen käskyä, joten vielä tämän korjaus. Koska nouto ei mennyt ihan putkeen, uusin sen ja uusinta oli hieno. Ihku meinasi siirtyä taas sivulle itsenäisesti, mutta se muisti asian itse ja ruuvasikin takaisin eteen. Tästä vapautin koiran suoraan loppupalkalle eli maksamakkaraa mutustamaan ja vinkupalloilla leikkimään. Hieno sesse! Virheitä suorituksessa oli tosi paljon, mutta asenne kesti ja jopa parani suoritteen jatkuessa! Ihanaa! AVO-tason arvostelulla olisin arvioinut sarjan (seuruu, seisominen, istuminen, maahanmeno, luoksari, hyppynouto) numeroilla 7 - 7 - 0 (uusinta 10) - 8 - 10 - 7 (uusinta 9) eli ei hullummin! :)