Jäljestämisessä on tapahtunut huikea progressio sitten kanakurssin! Kiitos Jaana superhyvistä neuvoista!!!!

Kanakurssin aikaan aloitin jäljen teon 15 askeleen keskiarvolla ja nyt keskiarvo on noussut jo 50  askeleeseen eli maksimissaan tyhjiä on 75! Ja ainakin eilen tämä jälki sujui leikiten. J

Ihku on kertaalleen testannut, josko ruoan saisi ilman jäljestystä… Tämä tapahtui tuossa pari päivää sitten. Koira kääntyi paalulta mua kohden ja katseli mua syvälle silmiin häntä vienosti heiluen. Aloin jo hikeentyä ...tuttuun tapaan..., ja hetken odoteltuani käskin Ihkua jäljestämään. Se katseli mua hetken vielä, mutta kääntyi sitten paalulle ja jäljesti aivan supertarkasti nenu maassa koko 300 askeleen matkan. Nyt se ainakin tietää, mitä tässä hommassa haetaan! Hieno sesse!

 

Tottiksessa olen lähinnä pohtinut asioita ja kuunnellut Sarin viisaita neuvoja. Yksinkertaistaminen taitaa tässäkin olla päivän sana. Ja myös opeteltavien asioiden vaihtelu niin, ettei koira kyllästy saman toistamiseen. Kyllästymistä tapahtui jo noudossa, jossa siis alkuun hieno edistyminen (metallikin nousi kevyesti ja vauhdilla), mutta viimeisissä treeneissä nouto alkoi yllättäin huonontua. Jatkossa yritän olla tietoisempi tällaisesta ja vaihdan harjoiteltavaa asiaa heti, kun pientä edistymistä on tapahtunut. En siis jää hinkuttamaan asiaa paikalleen vaan testaan tilannetta sitten uudestaan esim. viikon kuluttua. Lisäksi yritän oikeasti keksittyä yksittäisiin opeteltaviin asioihin eli ei ketjuja vaan osa-alueiden vahvistamista!