Ihkun tokotreenaus on siis aloitettu ja alku on mennyt ihan kivasti! Ykköskriteerinä treeneissä on koiran ilme! Sillä täytyy olla kivaa ja sen täytyy olla hanakka jatkamaan, jotta homma kantaisi johonkin.

Alun myötä treeni on hieman muokkaantunut ja seuraamisia otan nyt vain yhden pätkän kerrallaan, mutta seuraamista yritän vahvistaa näin joka lenkin yhteydessä. Tänä aamuna esim. harkkasimme pätkän seuruuta, jonka lopuksi täyskäännös ja seis. Illalla toistan tämän treenin, sillä Ihkun vire ei ollut aivan optimi ilmeisesti lähistön pupujen aiheuttaman hajuhäiriön vuoksi.

Muuten olen treenannut kaikkia liikkeitä vaihdellen palkkion paikkaa ja pidentämällä ketjua aina ennen vahvistetta. Eka treenissä vahvistin liikkeiden väleissä ja lopussa, mutta nyt olen päässyt usean liikkeen läpi kkokonaisena, niin että vahviste on annettu vasta seuraavan liikkeen alussa. Mm. kaket, tunnari, liikkeestä istuminen on läpikäyty ihan kokonaisina, tänään ja huomenna lisään tähän sarjaan luoksetulon, ruudun ja noudon, mikäli koiran ilme sen vain kestää. On yllättävän haastavaa yrittää muuttaa vahvistepaikkaa. Ihminen kangistuu niin helposti kaavoihin! ...Ja niin myös koirat! Ja sen vuoksi tuo vahvisteen ajankohdan rikkominen onkin niin tärkeää.

On tosi kiva treenata, kun suunnitelmat ovat kunnossa ja koira näyttää vastaavan treeniin!

Ai niin! Päätin lopettaa agilityn, sillä kesän harjoittelun aikana olemme saavuttaneet sen, mitä agilitystä lähdin alunperin hakemaankin - Ihku leikkii nyt hyvin hallissa ja on muutenkin rennompi! Agility on tosi kivaa, mutta se vaatisi niin paljon enemmän aikaa kuin mitä minulla on siihen laittaa. Jätetään se nyt siis hymyssä suin hautumaan ja katsotaan, josko joskus viritämme vielä pikkumuistelot asian suhteen. :) Kiitos Päivi hyvästä ohjauksesta!!!