Ihku on jälleen ollut valtavan hieno! Täytyy sanoa, että ikinä mulla ei  ole ollut yhtä hienosti koulutettua koiraa aiemmin! Eli olen aika ylpeä itsestänikin... ikinä ennen en ole osannut kouluttaa koiraa näin!

Mutta siis kuinka olen tähän vuodatukseen taas tullut: Taisin jo vuodattaa sitä, että Ihku luulee olevansa bc ja se aijaa noutokapuloita. (Tässäkin muuten - on ihanaa havaita, etten hermostu moisesta, vaan vain mietin, kuinkas tämä sitten ratkaistaan!) Olen tehnyt nyt parit korjaavat treenit asian tiimoilta. Ensin purin noudon mentaalisesti eli otin supikoiran käyttöön ja jätin vinkupallon tauolle. Sain yhdessä treenissä Ihkun taas syöksymään kapulalle ja siitä leluun. Ongelmaksi muodostui kuitenkin metalliesine, sillä supikoira ei ole riittävän palkitseva, jotta koira pystyisi täysin estoitta ottamaan ko. kapulan. Tämän kertaalleen huomattuani, lopetin treenin leikkiin enkä jatkanut metallin hinkuttamista.

Tänään treenasin voittajaluokan alkuosan liikkeitä ja niiden sujuttua hyvin otin mukaan myös vinkupallon ja metalliesineen ja avot! kapula nousi ilman epäröintiä ja supikoiralla purettu aijaus oli hävinnyt puukapulatreenin myötä! Ihku oli aivan loistava!!!

Muutoin treeneissä vahvistin eri osa-alueita voittajaluokan alkuliikkeistä. Istuminen ei onnistunut alkuun lainkaan, sillä koira on näemmä nostanut kierroksia niin paljon, että se jäi vain seisomaan ja sama "aijaus"-ilme päällä kuin noudoissa aiemmin. Rikoin kaavan palkkaamalla koiraa ihan surkealla kuivalla natural menulla ja johan alkoi lyyti kirjoittamaan eli tämän jälkeen vauhdikkaita ja varmoja istumisia useita peräkkäin. Luoksetulossa olen vahvistanut vauhtia ja se näkyi, sillä vauhtia oli ja lisäksi Ihku varasti kaksi lähtöä! Höpö! Mutta olin vain onnellinen siitä, että vauhdin vahvistaminen on onnistunut ja palautin koiran varaslähtöpisteeseen uusintaa varten. Uusinnat sujuivat molemmat täydellisesti eikä varasteluja ainakaan näissä treeneissä sitten ilmennyt. Loppuun vahvistin vielä ruudun keskustan ja lätkän löytämistä ja sitten kokonaisuustreeniin:

Laitoin lelut pois ja otimme seuraamisen, istumisen, luoksetulon ja ruudun, jossa palkkasin ruudusta kutsumisen jälkeen supiksella! Ja hienosti Ihku jaksoi koko kaavion! On se vaan kätevä,... kuten Päivi sanois!

Treenaaminen on niin kivaa, kun nyt vihdoin ja viimein osa-alueet ovat ruvenneet toimimaan ja mulla on jonkinlainen plääni, kuinka korjata tilanteita. Nythän keskityn vahvistamaan aina heikointya kohtaa ja vain kertaalleen. Tämä näyttää Ihkulla toimivan. Sunnuntaina palaamme sitten suurimman kompastuskivemme treenaamiseen eli häiriöihin siedättämiseen maneesilla. ENköhän mä silloin viimeistään tipu taas maan pinnalle! Mutta aion kyllä nauttia siihen saakka superhienosta koirastani!!!! Melkein tekee mieli kiittää jopa kasvattajaa!!! Ohhoh! :)