Tiistai ja keskiviikko olivat treenitaukoa. Keskiviikkona kävimme kyllä juoksemassa lumisessa metsässä. Ostin viikonloppuna uudet nastalenkkarit ja lenkki olikin tosi vauhdikasta! Ihanaa! Juokseminen sujui ilman lipsumisia ja tamppaamista myös mäissä.

Torstaina Ihku aloitti treenaamisen heti aamulenkillä. Seuraaminen ja käännökset molempiin suuntiin olivat varsin mallikkaita. :) Päivällä kävin koko koiralauman kanssa pesiskentällä treenailemassa. U&V avustivat kentän kasaamisessa ja Ursula sai juosta kiljuen ruutuun monta kertaa. Veerakin siinä seuratessa ihan innostui ja kyllä meillä olikin eri hauskaa.

Iippa aloitti treeninsä sitten ruudulla, sillä se singahti lätkälle heti, kun irrotin sen hihnasta. Toisen lätkän koskemisen jälkeen jatkoimme ilman lätkää ja hienosti koira singahti ruutuun ja pysähtyi käskystä. Futispallo palkaksi ja sen palautuksen jälkeen taas uusi singahdus ruutuun hieman eri kulmasta. Jossain kohden Ihku rupesi pysähtymään ruudun eteen. Korjasi kyllä itse ruutuun, kun vahvistetta ei tullut! Hieno piski! Jatkoimme tästä seuraamiseen lähdöillä makuuasennosta. Vieläkään ipana ei ihan tajua juttua, mutta parin toiston jälkeen asia alkoi taas valjeta. Jatkoimme vielä namiseuraamisella, käännökset molempiin suuntiin. Vasen on jo tosi hieno, oikeakin on edistynyt, mutta ei vielä riittävän hyvä, jotta jättäisin asian tähän. Hassua! Käännös on kuitenkin parempi kuin mitä Uldalla oli ensimmäisten 7v aikana! Vielä pätkät suoraa. Ihku testasi pari kertaa, saisiko vahvisteen hidastamalla. Ei saanut, ja loppuseuruu oli mallikasta.

Tauolla vanhukset pääsivät taas karkeloimaan. Ihkun 2. osuus alkoi luoksetuloilla fresbee-avusteisena. Ensimmäisellä jäi n. 1m päähän istumaan, mutta korjasi paikan uusintakäskyllä. Jatkossa täytyy antaa koiran korjata ihan itte! Yllättävää oli kuitenkin, että fresbeen kanssa Ihku tuli aivan eteen ja tosi tiiviisti ja kovaa. Toisaalta noudon loppuja on vahvistettu kotona tosi paljon toisin kuin tuota eteenistumista ilman lelua... Sitä saa mitä vahvistaa! Lopulta luoksetulotkin olivat tosi hienot enkä olisi millään malttanut lopettaa... niin kivaa meillä oli! Harjoittelimme vielä maahanmenoja ja edestä sivulle siirtymiä. Nämä ovat vaiheessa. Teimme myös tunnarin, jossa vain pari kertaa kädessä olevan kapulan kosketusta ja sitten laitoin kapulat riviin, jonka päästä lähetin Ihkun hommiin. Hienosti pysähtyi omalle kapulalle ja tarkasti haisteli muutkin. Kaksi harjoitusta, joissa kapulat eri kohdissa ja molemmat olivat kyllä tosi hienoja! En meinaa housuissani pysyä, kun koira on NIIN HIENO! Lopuksi vielä ruutu, johon kuskasin kipollisen ruokaa, kun poju pysähtyi lätkälle.

Kotona naksuttelin vielä kakeja, jotka ovat teknisesti kyllä upeat! Ja koira alkaa kuunnella myös käskyjä ja se osaa yllättävän hyvin erottaa ne toisistaan. Siis suorastaan mahtavasti!

Perjantaiaamulla myös pientä sisänaksuttelua. Nyt täytyisi määritellä nuo maahanmenon kriteerit tarkasti ja palkita jack potilla tippumisista. Palkkaamattomuutta ei voi vielä harrastaa, sillä koira tulee heti epävarmaksi ja toiminta hidastuu. Toisaalta kun teen liikkeestä maahanmenoja joka askeleella, vauhtia kyllä löytyy, mutta etutassut tuppaavat askeltamaan. Sama asia näkyy myös kakejen istumisesta maahanmenossa. Sitä vastoin seisomisesta maahanmeno on kyllä kakeissa hieno. Luulisi, että saman saisi sheipattua jotenkin kaikkiin maahanmenoihin. Taitaa olla taas myssyllä töitä!