Taas on aika vierähtänyt ilman päivityksiä. On käyty Jämsän Kana-areenalla ja Kravin maneesilla treeneissä ja viime viikolla treenasimme Sarin kanssa pitkästä aikaa ulkona oikein kunnolla, kun pakkaset jäivät -10:een. Että kyllä treenattu on!

Ajatus on tosin ollut hieman hukassa, mutta nyt aloitin jälleen järkevän treenauksen keskittyen aina yhteen pääliikkeeseen ja sitten hieman vähemmän kakkosliikkeeseen.

Tällä hetkellä työstön alla ovat seuraaminen ja noudot. Seuraamisessa olen siirtynyt Svartbergin kaavioiden mukaan juosten seuraamiseen ja nyt juoksusta käännökset sekä käännökset + stopit alkavat toimia! Ajoittain oikealle käännös + stop menee hiukan ohi, mutta pääosin sekin sujui tänään. Ja koiran ilme on loistava! Seuraavaksi jatkan juoksua useamman käännöksen kera ja sitten siirrymmekin jo hitaaseen kävelyyn.

Noudoissa leikitin Ihkua kapulalla ja laitoin sen noutamaan aina kesken palloleikin (valkoinen pehmofutis). Sitten ihan kait vahingossa otin koiran hyvästä paluusta kiinni palloon, jonka nostin eteeni, ja wow! Sen jälkeen palautukset oli hienoja! Ja Ihku malttoi hienosti odottaa naksua ihan viime hetkeen saakka n. 1-1,5m etäisyydelle minusta. Wow! Tein siis samaa kuin pentuna luoksetuloissa, mutta nyt Ihku on oppinut heittämään kapulan vauhdissa pois suustaan ja sama vauhtikiito suoraan ylös ja päin mua onnistui hienosti!

Innoissani treenasin myös hiukan jääviä ja tolpankierrolla luoksarin uppia. Nämä hienot. Ihku alkaa käsittää jäävissä eteenpäin katsomisen idean, mikä on aika hienoa, sillä treenasimme tuota asiaa nyt vasta toisen (vai kolmannen?) kerran ikinä. Ja ihan loppuun poronen tarjosi myös peruuttamista lähes 20 askelta ja ihan suoraan taapäin! Kyllä se on etevä!