Marikan kanssa suhasimme Niihamaan treenailemaan. Kenttä oli kyllä tosi loskainen, joten odotusarvo treeneistä ei ollut korkealla...

Aloitin Ihkulla noudoilla. Se otti hienosti kapulan suuhunsa ja tuli suoraan tiivisti mun eteen, mutta... se ei voinut istua märkään maahan! Se kyllä kovasti liimautui mun eteeni, mutta peppu ei laskenut, ei. Jatkoimme tästä pidemmän etäisyyden hetsausluoksetuloilla, joissa vauhdista palkka. Hieman näistäkin puuttui voimaa, Iippa loikki kuin kauris lammikioiden yli... huooh! Jatkoin sinnikkäästi seuraamisiin lelupalkalla. Ajoittain Iippa valui hieman taakse (pää polven kohdalle), mutta kontakti pysyi hyvin ja paikka oli muuten adekvaatti.

Tauon jälkeen Marika naksutteli seuraamisen oikeasta paikasta ja nyt ei jäämisiä ilmennyt lainkaan. Hyvä penne! Jatkoin ruutuun, jossa syöttelin koiralle ensin ruokaa ja sitten otin etäisyyttä ja hetsauksella Ihku syöksyi salaman lailla ruudun keskelle. Aavistuksen hidasti aikaisin, joten täytyy muistaa tuo ruoan syöttäminen nimenomaan ruudun takaosassa! Tästä jatkoin hieman lumisemmalle kentän takalaidalle, jossa naksuttelin istumisten ja maahanmenojen tarjoamisesta. Iippa osoittautui aika fakiiriksi. Alkuun se laski vain kyynäriä alas ja peppu jäi ilmaan. Sitten se laski peppuakin, mutta kintereet jäivät edelleen pari cm leijumaan. Tässä vaihessa Marika siirtyi naksuttelemaan ja saimmehan me ne kintereetkin alas, mutta nyt Iippa jännitti tiukasti vatsalihaksiaan ja koko vatsanalus pysyi kuin pysyikin märän maan ulottumattomissa! Ja luonnollisesti tästä lihasharjoittelua ja koordinaatiota vaativasta toiminnasta puuttui vauhti sitten vallan... No yritystä kuitenkin oli, ja mun mielstäni koiran mieliala pysyi hyvänä kaikesta huolimatta. Loppuun ahnehdin ruutua vielä toiseen kertaan, ja huooh! Hidas! Ruokakupin jämät ruudun takalaidalle ja hetsauksella homma korjaantui hyvin.

Kolmannessa sessiossa otin vain frisbilä-leikkiä, jonka jälkeen yksittäinen noudonpalautusharjoite hetsauksella ja kapulan heitolla maahan. Hieman hankaluuksia kapulan nostossa. Palkkasin ikään kuin korjaussarjana sitten muutaman puhtaan noston ilman muita kommervenkkejä.

Lopuksi kävimme jälleen pikku lenkuran agi-kentän takana. jurri jäykisteli Ihkulle ensimmäisen kerran takaisin, mutta onneksi vain parin sekunnin ajan ja sitten tilanne olikin ohi. Hyvin penskut ainakin vielä tulevat toimeen keskenään, kun ei ole häiritseviä vanhoja narttuja paikalla.