Kävin eilen Katri Syvärisen pikaisella NLP-yksityisistunnolla ja kokemus oli kyllä ihan vaikuttava. Tarkoituksena oli muokata ajatuksiani kilpailujännityksen ja muunkin jännityksen suhteen ja sain harjoitella neljää toimintaa.

Ensimmäisenä muokkasin (=lähes photo shoppasin!) mielikuvan epämiellyttävästä tapahtumasta pieneksi postimerkiksi ja huomasin, että mielikuvaan liittyvä tunnetila hävisi saman tien. Seuraavaksi muokkasin mukavaa mielikuvaa suuremmaksi ja kirkkaammaksi ja hymyhän siinä levisi huulille. Toisinaan tunnetilat voivat hyökkiä kimppuun niin voimakkaasti, että mielikuvien rakentaminen ei tuossa tilanteessa onnistu enää. Niinpä harjoittelin myös tunnetilan käsittelyä konkretisoimalla tunteen kroppaani ja tarkastellen sen muotoa ja liikettä. Näin sain häivytettyä suuren möhköinhon pieneksi mustaksi herneeksi, joka oli helposti poisheitettävissä ja toisaalta sain suurennettua mukavaa tunnetilaa äärimmäisen aurinkoiseksi ja suureksi onnentunteeksi.

Mielessä on kyllä voimaa! Tunti hurahti nopeasti. Ilta session jälkeen oli jotenkin vain niin ihana. Ei ihmeellinen, mutta valoisa ja onnellinen. :)

Rajojen rikkominen kannattaa kyllä aina. :) :) :)