Olen taas syventynyt koirankoulutuskirjallisuuden ihmeelliseen maailmaan! Sain alkuviikosta kirjan When pigs fly ja eilen postista tuli Pryorin Reaching the animal's mind. Jihhuuuu! Kun olisi vain aikaa lukea…

 

Possukirjan olen korkannut ja se vaikuttaa juurikin hyvältä minulle & Iihkalille. Ihan perusteisiin mennään. Koiran nimi ei ole stimuluskontrollissa, joten aloitin eilen tämän naksuttelun. Otin myös ihan oikean naksuttimen käyttöön, jotta saisin tehostettua koulutusta. Väittävät, että naksun ääni aiheuttaa koirassa automaattisen reaktion, joka välittyy suoraan (? muistaakseni) Limbiseen järjestelmään, kun taas "jap"-sanan käyttö aiheuttaa ensin kortikaalisen aktivaation ja vasta sitä kautta Limbisen järjestelmän aktivaation. Kuulostaa järkeenkäyvältä… ja ainakin eilen kuvittelin, että Ihku myös oikeasti reagoi naksun ääneen nopeammin kuin "jappiin".

 

Lisäksi aloitin laatikon naksuttelun kotona. Olen suhtautunut näihin laatikkoleikkeihin jokseenkin ylimielisesti, mutta nyt kaikki keinot on otettava käyttöön. 90% koulutuksesta painottuu koiran mielialan rakentamiseen ja sitä nyt yritän!

 

Ja yllättäin laatikkoleikki on ollut tosi hauskaa! Olisi ihana, kun saisin Mikon kuvaamaan Ihkun tarjoamisia. Se on niin suloinen! Eilen 1. leikin aikana koira tarjosi etutassujen laittamista laatikkoon, mutta tänään se kippasi laatikon kyljelleen ja laittoi sekä etutassut että päänsä laatikon sisään! Kyseessä on siis pieni kenkälaatikko, johon poropoika EI mahdu, mutta yritys oli kyllä hyvä. Vain korvat näkyivät laatikon yläreunan takaa… ja koko kroppa kasvoja ja etujalkoja lukuun ottamatta! ;)