Olimme viikonloppuna Imatralla tokon SM-kisoissa Sarin kanssa. Wow! Suomalaisten taso on todellakin noussut! Finaalisuoritusten seuraaminen alkoi olla jo jossain määrin tylsää, sillä suoritteet olivat kautta linjan NIIN hienoja! Varsinkin tunnari ja ruutu sekä seuraaminen ovat huomattavasti edistyneet viimeisen kolmen vuoden aikana.

Pohdimme taas paljon koulutusasioita ja sain Ihkulle parit tosi kivat treenit koepaikalla. Ensimmäiset treenit menivät ihan mäkeen, kun mä rupesin jännittämään ympärillä olevia ihmisiä... Onneksi Sari haukkui mut oitis lyttyyn. Näinhän se asia on, että mä EN SAA AHDISTUA, jos haluan, että koira toimii! Otin siis itseäni niskasta kiinni ainakin nyt tuolla Imatralla ja seuraavat treenit sujuivat paremmin kuin hyvin! Ihku oli innokas ja kaikin puolin taitava. Luoksetulon kadotettu vauhti löytyi ja meillä oli tosi kivaa.

Olin viikonlopun aikana myös äärimmäisen onnellinen Ihkun hyvän käytöksen vuoksi. Se oli koko viikonlopun ajan ihmeellisen luottavainen ja kävi tervehtimässä aivan vieraita ihmisiä useampaankin otteeseen! Ainoa murina ihmisille oli, kun kävimme katsomassa Vuoksen koskiesitystä lauantaina ja paikalla oli satoja ihmisiä. Tuollakin Ihku antoi usean ihmisen rapsutella itseään, mutta kaksi paikalle tullutta venäläistä sirkuttavaa rouvaa olivat kuitenkin hieman liikaa... Sunnuntaina yksittäinen pikkutyttö katsomossa aiheutti lievää jännitystä, mutta siitäkin selvittiin ilman murinoita. Ja koko viikonlopun ajan Ihku oli hienon välinpitämätön Robbanin vahtimurinoiden suhteen. Wow! Mulla on ihana koira!

Näin kokeissa töissä olleen entisen ystävänkin sunnuntaina ja kovasti ilakoitsin Ihkun hienoudesta. Vaikutus jäi tältä osin kuitenkin aavistuksen vaatimattomaksi. Mutta elämä jatkuu eteenpäin! :) En voi kuitenkaan muuta kuin hehkuttaa, sillä kun oma koira tuntuu tältä kaiken koetun jälkeen, olo on kyllä aika onnellinen!!!! Ja tässä vaiheessa Sari-raukka on repinyt hiuksiaan jo aika lailla, sillä matkaseurana monen hehkutaminen voi toki olla aavistuksen rasittavaa.... ;) Sori...

Kotiin tuomisena päällimmäiseksi ajatukseksi jäi tuo asenteen tärkeys! Vaikka muodostammekin varmuuden vuoksi -tiimin, täytyy asennetta nyt oikeasti kasvattaa ja tehostaa kaikkea treenaamista! Eteenpäin on mentävä, jos tuloksia tahtoo!