Tiistaina treenailimme jälleen Tavesin kentällä. Nyt Ihkun noudon palautukset ovat jo ihan kivoja. Koira käy kuumana kapulaan. Näitä siis jatketaan. Kakejen takaisinpäin ketjutukset ovat sujuneet hienosti. Nyt tekniikka läheltä alkaa olla kohdallaan ja kaikki eri variaatiot on käyty läpi. Ajoittain pientä jumitusta maasta istumaan nousussa, mutta n. 90% oikein. Palkkapolitiikkaa täytyy ehkä tarkentaa, ja nyt kun tekniikka alkaa toimia, täytyisi taas edetä treeneissä.

Ongelma-kohdaksi on nyt muodostunut täyskäännös oikealle! Mulla meinasi hermorakenne hajota, kun säädimme käännöstä kentällä. Onneksi Ihku jaksoi jatkaa! Ja Sari myös! Nyt siis hitaat osakäännökset, namipalkka vasemmalta, kun koira on korjannut oikeaan kohtaan. Myös lelupalkka vasemmalle käännättäen. Hinkataan tätä nyt pari viikkoa, ja sitten katsotaan, onko homma yhtään edistynyt!

Luoksetulon pysäytykset ovat myös ongelmallisia. Tarjoaminen ei oikein onnistu, kun koiralla on palkkapallo suussaan enkä saa sitä lätkän toiselle puolen kuin huijaamalla... Puunkierrolla hommaan saadaan kuitenkin varmaan jotain ajatusta, ja siitä Ihku nyt näyttää tykkäävänkin! Torstaina treenailin tätä itsekseni, ja pysähdykset olivat ihan kohtuu napakoita.

Vaikeaa on! Uhkasin jo lopettaa koko tottistelun, ellen nyt saa palasia kasaan seuraavan parin viikon aikana!

Teimme myös jäljet metsään lenkin ajaksi vanhenemaan. Vanhentui ehkä 1h vartin. 470 askelta, v-piikki v-o-v, kaksi esinettä + loppuruoka. Koira huristeli jäljen n. 14 minuuttiin. Ensimmäisen kulman oikaisi n. metrillä, loput olivat tarkkoja. Ajoittain jäljestystä nenä korkealla. Näihin päätin jatkossa puuttua. Ensimmäisestä esineestä ei välittänyt. Hinasin koiran takaisin. Uusinta onnistui ja tästä palkka. Kakkosesineen ilmaisi selvemmin, ja toikin kapulan, kun hieman kannustin. Loppukupin ilmaisi maasta. Ihan hieno sessu!